Kutija za likovni - rješenje za čitavu školsku godinu
11 Velj

Kutija za likovni - rješenje za čitavu školsku godinu

Praktično rješenje za čitavu školsku godinu

Što kažeš na to da te samo jedan klik dijeli od cijelog likovnog pribora za tvog školarca? Da, moguće je i dostupno. Kroz naš članak opisat ćemo ti sve kutije i koje su najbolje na tržištu. Uštedi vrijeme i novac jer - samo je jedan klik dovoljan!  Kutija za likovni uistinu je najbolje rješenje za čitavu školsku godinu. Sve što ti je potrebno nalazi se unutra, a kompletan sadržaj je namijenjen za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole. Poneki će školarac možda i potrošiti drvene bojice, ali njih ćeš lako kupiti i nadopuniti sadržaj koji ti nedostaje. Našu analizu napravili smo na temelju dugogodišnjeg rada u školi s likovnim priborom te prodajom i iskustvom uvoza različitih brandova. Detaljno smo analizirali sadržaj kutije, njezinu cijenu i koliko je ona zapravo kvalitetna.  Pa hajdemo, uzmi si malo vremena i saznaj što je najbolje za tvoje dijete.

Koja likovna kutija je najbolja za korištenje?

Ovaj odabir ćemo ipak prepustiti vama, roditeljima. Za neke je likovni asortiman samo "potrošna roba" i gleda se što jeftinija cijena, dok drugi ( koji su upoznati da dijete kroz crtanje izražava puno više toga ) usmjereni su isključivo na kvalitetu. Kao učiteljica, mogu reći da je važna kvalitetna drvena boja koja ne puca, nelomljiva voštana boja ili tempera s visokim intenzitetom boja jer će pomoći djetetu izraziti svoje osjećaje i misli. Ako imaš vremena bilo bi dobro da pročitaš naš tekst o 5 razloga zašto je crtanje važno za djecu. Taj tekst će ti otvoriti "vidike" i saznat ćeš neke stvari o kojima nisi razmišljao.

 

 

Kutija za likovni od 1. - 4. razreda osnovne škole

Došli smo i do glavnog dijela gdje ćeš pročitati sve o našoj ocjeni likovnih kutija. Jedan od bitnih kriterija je tradicija proizvođača, današnje vrijeme donosi nam brojne "instant" tvrtke koje žele preko noći doći na tržište. Za djecu je iznimno bitno od kojeg se materijala proizvodi likovni pribor, koja je njegova trajnost i kvaliteta. 
 

Likovna kutija Karbon

Ovaj likovni set proizvod je hrvatske tvornice Karbon. Postoji već duži niz godina i uistinu je dobar izbor za sve školarce. Sastav kutije je dostatan za čitavu školsku godinu i ozbiljan je izbor.   Što sve možete naći u Likovnoj kutiji Karbon:

  • Vodene boje
  • Tempere
  • Voštane pastele
  • Paleta za miješanje boja
  • Glinamol
  • Plastelin
  • Tuš
  • Ljepilo za papir u tubi
  • Univerzalno ljepilo
  • Čašica za vodu
  • Zaštitna folija za klupu
  • Krede za vanjsko crtanje (2 kom)
  • Drvene bojice
  • Flomasteri
  • Kistovi
  • Škarice
  • Gumica
  • Ugljen u olovci
  • Grafitne olovke HB, B i 2B
  • Šiljilo

Nakon što smo isprobali kutiju i provjerili njezin sastav, ono što moramo istaknuti da je ovo stvarno dobar izbor za sve učenike te će ova kutija zadovoljiti potrebe za likovnu kulturu u školi. Nedostatak je jedino što je likovni pribor samo dobar i za djecu koja vole kreativno izražavanje ona nije najbolji odabir. Moći ćete s njezinim materijalom puno toga napraviti, ali bez kvalitetne tempere, plastelina ili drvene boje ne nastaju ni najbolja djela. Ovo je naša ocjena na temelju cijele analize. 3.7/5

KUPI ODMAH

 

Kutija za likovni - Kreativo

Ova likovna kutija proizvodi se u španjolskoj u okolici Barcelone. Riječ je o tvrtki JOVI koja je jedna od najpoznatijih europskih proizvođača likovnog pribora. Tradicija od preko 85 godina stvaranja jedinstvenih proizvoda dovoljno govori o samoj kvaliteti. Posebnu pažnju obraćaju na proizvodnju od prirodnih materijala, bez glutena  i sadrže sve testove za alergene. Ono što ih posebno ističe da se preko 70% artikala i dalje  "stvara" u Španjolskoj. Idemo nabrojati sastav kutije i prednosti koje donosi: - flomastere (12 boja) - drvene boje (12 boja) - tempere u čaši (12 boja)  - pastele voštane Triwax (12 boja) - grafitne olovke HB (12 kom) - plastelin nesušivi (10 boja)  - škare za djecu - gumicu za brisanje - ljepilo u sticku 8g.  - vodene boje(12 boja + kist) - šiljilo - glinamol 500g - dva kista br 10 i 6. Ukoliko gledate kvalitetu ovaj set je van svake konkurencije. Dolazi u lako prenosivoj plastičnoj kutiji koja je praktična za dječje ruke. Ono što odmah moramo izdvojiti je plastelin koji je nesušiv i može se koristiti gotovo godinu dana. Znamo da je teško za povjerovati, ali jednostavno je tako. Voštane boje Triwax dolaze u trokutastom obliku koji je pogodan odmah za razvoj pravilnog hvata kod djece. Ne mrljaju ruke, mogu se oštriti i vrlo su čvrste. Neće ti se dogoditi da dijete malo jače stisne voštanu boju i one odmah puknu. Tempera u čašicama, živih boja i visoke gustoće idealna je za stvaranje likovnih kreacija.  5/5

KUPI ODMAH

 

Likovni set Connect

Atraktivan likovni set dolazi u kartonskom pakiranju. Ukoliko je prvi kriterij pri odabiru cijena, onda je ovo dobar izbor, ali nismo sigurni da će dijete biti najsretnije. Ako vam par desetaka kuna nije presudno u životu onda bi ovaj set preskočili.  Donosimo sastav kutije: - grafitne olovke - drvene boje - flomastere - voštane boje - vodene boje - tempere - paletu - kistove - glinamol - plastelin - ugljen - crni tuš - škarice, - ljepila - gumicu - čašicu - foliju za klupu - boju temperu bijelu 25 ml - flomaster školski crni - pregaču za likovni i šiljilo 3/5

KUPI ODMAH

 

Zaključak:

Ovo su sve likovne kutije koje su prisutne na našem tržištu i koje su za sad vrijedne spomena. Nadamo se da smo pomogli u odabiru i da ste saznali nešto više. Za svakog kupca naći će se kutija koja odgovara njegovim sklonostima. Ipak mi ćemo još jednom napomenuti, kvalitetan materijal riješiti će vas briga oko nepotrebnih nadopuna i odlazaka po dodatni školski pribor.  Promatrajući učenike za vrijeme likovnog, moram reći da je za najbolja likovna djela potreban i najkvalitetniji alat za rad.  Sretno!

Postani naš prijatelj

Sviđaju ti se naši radovi? Teme su korisne za tebe? Prijavi se i primaj naše promo ponude, prvi čitaj najnovije članke i osjeti pogodnosti članstva u Liber Media svijetu!

Povezani artikli

Likovna kutija Karbon

27,50€

Likovna kutija Karbon sadrži: Vodene boje Tempere Voštane pastele Paleta za miješanje boja Glinamol Plastelin Tuš Ljepilo za papir u tubi Univerzalno ljepilo Čašica za vodu Zaštitna folija za klupu Krede za vanjsko crtanje (2 kom) Drvene bojice Flomasteri Kistovi Škarice Gumica Ugljen u olovci Grafitne olovke HB, B i 2B Šiljilo..

Dodaj u košaricu

Najnovije

Hrvatska abeceda - kako je približiti djeci?

Hrvatska abeceda predstavlja temelj hrvatskog jezika. Zaronite u svijet 30 slova koja oblikuju bogat..

Memory igre za djecu - 5 razloga zašto ih koristiti

Memory igre za djecu - alat za razvoj dječjeg mozga. Saznaj 5 razloga zašto ih koristiti u igri i uč..

Osnovne boje - kako boje oblikuju naš život?

Upoznajte osnovne boje - primarne i sekundarne boje koje čine temelj svijeta boja. Otkrijte njihovo ..

Slonovi - uvod u fascinantni svijet divovskih sisavaca

Zabavite se s djecom uz edukativne igre o slonovima. Naučite, igrajte se i razvijajte vještine uz na..

Zbrajanja i oduzimanja do 5 - razvijanje predmatematičkih vještina

Učenje zbrajanja i oduzimanja do 5 nikada nije bilo zabavnije! Otkrijte razne metode i aktivnosti za..