Znanstvene igre za djecu

Vaša djeca su svestrana i znatiželjna? Imaju milijun pitanja za vas? Istražuju i uvijek su željni novih znanja? To je jako dobar znak jer upravo te osobine krase male genijalce, buduće znanstvenike! Izrazito znatiželjnoj i nadarenoj djeci, klasične igre znaju brzo postati dosadne i uvijek traže nešto više i zanimljivije!

Tu smo mi za vas i ovim putem vam predstavljamo naš novi znanstveni set za djecu koji će oduševiti sve kreativne umove i potaknuti djecu na promišljanje i istraživanje novoga.

znanstveni setovi za djecu - istraživanje kako dolazi do erupcije vulkana

Znanstveni setovi za djecu - što sve potiču?

Pitanje koje potiče maštu i zamišljanje djeteta u različitim ulogama, upravo je: ”Što želiš biti kad odrasteš?” Kao odgovor na takvo pitanje, od djece ćemo najčešće dobiti zanimanja s kojima su najbolje upoznata – poput zanimanja njihovih roditelja. Ako idu u školu često požele biti učitelji/ice ili pak nogometne zvijezde. Što više ponudimo djetetu, to će više znati i bolje moći donositi odluke za budućnosti.

Bile one o zanimanju kojim će se baviti, ili o drugim izazovima koje život pred nas postavlja. Novom kolekcijom igračaka koje nude odgovore na puno pitanja vezanih uz znanost i funkcioniranje svijeta, nudimo djeci široki pogled na okolinu i mogućnosti koje ih čekaju kroz život. Uz to ih, naravno, čeka pregršt zabave i iznenađenja koje će im biti pravo zadovoljstvo otkrivati i istraživati!

Znanost nudi odgovore na sva pitanja!

Kako je nastala Zemlja? Kako su nastali ljudi na Zemlji? Od čega su građene biljke? Kada su živjeli dinosauri? Na puno pitanja ni mi ne možemo djeci dati odgovor, ali na ova i na još mnoštvo drugih, zanimljivih pitanja odgovor možemo pronaći u znanosti. Znanost je povezana sa svime što nas okružuje i traži i pruža odgovore na ono još neotkriveno i novo. Uz stvaranje i istraživanje u raznim granama znanosti, djeca razvijaju kritički sustav mišljenja koji ih potiče na promišljanje, preispitivanje, propitkivanje i davanje novih ideja. Razmišljanje u tom smjeru potiče kreativnost i nove perspektive u pronalaženju rješenja za razne probleme i pitanja.

znanstveni setovi za djecu potiču radoznalost i logičko zaključivanje

Učenje kroz igru i znanstveni setovi za djecu

Ono što je najvrjednije u našem novom setu igračaka je što se sva, do sada navedena, znanja usvajaju neformalnim putem, kroz igru. U prethodnim člancima smo već spominjali koliko je igra bitna u napredovanju djeteta u svakom pogledu. Igra je djetetovo sredstvo izražavanja, usvajanja znanja i uživanja! Uz znanstveni set, djeca će se moći naučiti služiti mikroskopom i otkrivati cijeli jedan novi svijet bakterija i mikročestica koje se nalaze na raznim predmetima ili biljkama, moći će se bolje upoznati s građom ljudskog tijela ili promatrati insekte kroz, za to predviđeno, povećalo. Promatranjem prirode na taj način i zbližavanjem s onime što nas okružuje, dijete će otkrivati i upoznavati čuda koja nam priroda pruža, uvidjeti njezinu dobrobit i na kraju, brižno se pobrinuti za njezino očuvanje.

Povećalo za insekte

proučavanje kukaca

Ako se, s druge strane, vaše dijete više interesira za prošlost i neobična bića koja su živjela godinama prije nas, nudimo vam vjerne modele dinosaura koje će dijete sastavljati svojim ručicama i tako se bolje upoznati s građom ovih drevnih životinja i njihovom ulogom u prirodi. Uz izgradnju modela dinosaura, dijete vježba strpljenje i finu motoriku koja mu itekako treba u sastavljanju najsitnijih dijelova kostura dinosaura. Istraživanja pokazuju da je zadovoljstvo puno veće kada sami uložimo trud i svoje znanje da bi nešto konstruirali, a zatim to koristili – isto je i kod igre! Sagradimo zajedno model dinosaura i igra će biti ispunjena s još više sreće i zadovoljstva.

Dinosauri

izradi svog provog dinosaura

Znanstveni setovi za djecu i naši prijedlozi igara za stariju djecu

Za sve one koji su spretni i vješti u gradnji, konstrukciji i jednostavno obožavaju robote i sličnu tehnologiju, nudimo setove robota i konstrukcija koji će ih oduševiti! Setovi robota i konstrukcija, upoznat će vaše male genijalce sa suvremenim tehnološkim napredcima i uvesti ih u svijet tehnologije uz istovremeno očuvanje okoliša. Tako će se uz mali laboratorij djeca upoznati sa sustavom solarne energije, konstruirati vozila, provjeriti svoje znanje kroz kviz – i sve to, naravno, uz igru!

Set mini lab

istraživanje solarne energije

Ako im ni to nije dovoljno, naš robot Kodo će djeci pokazati što je programiranje i dodjeljivanje zadataka te bez pomagala dodatne tehnologije postati košarkaš, nogometaš, slikar ili viličar. Uz sve to, dizajniran je tako da je lagan, veselih boja i zanimljivog izgleda koji će privući svako dijete. Požurite i upoznajte se s robotom Kodom, a on će vam rado pokazati svi svojih 5 vještina u kojima je izvrstan! 

Robot za djecu

osnovno programiranje i kodiranje

Istraživanje i proučavanje svemira

Međutim, ne volimo svi tehnologiju i programiranje, među djecom sigurno ima i onih koje fascinira svemir ili čak imaju svoju sobu oslikanu svemirskim tijelima ili nebom. Za romantičare i sanjare poput njih, nudimo vam setove svemirskih letjelica, teleskopa ili planetarij uz koje će proučavanje svemira postati još izazovnije i zanimljivije. Što sve krije daleko prostranstvo svemira, možete otkriti i u mini laboratoriju specijaliziranom baš za svemirska znanja i aktivnosti.

Na karti Sunčevog sustava pronađite naš planet i otkrijte koliko smo udaljeni od sunca i kolike je veličine Zemlja u usporedbi s drugim planetima. Sva znanja stečena kroz ovakvu interaktivnu igru, djeca će sigurno zapamtiti i moći primjenjivati i u drugim područjima i kroz razne druge životne situacije.

Ako pak vaše dijete još nije dovoljno naraslo da samo istražuje ljepote beskrajnog svemira, dovedite svemir u njegovu / njezinu sobu uz planetarij čija projekcija visoke razlučivosti stvara osjećaj kao da iz udobnosti vlastitog kreveta šećete među zvijezdama. Osim što uz planetarij možemo upoznati zviježđa, Sunčev sustav i mliječnu stazu, zvijezde oko nas stvaraju nam osjećaj mira, ugode i uz njih ćemo sigurno lakše utonuti u san.

Planetarium za djecu

istraživanje svemira i sunčeva sustava

Kreativni znanstveni setovi za djecu

Kao šećer na kraju, preostaje nam predstaviti i setove koji znanost vješto povezuju s kreativnosti te vrijednim ručicama nude mogućnost stvaranja, a nama osjećaj zadovoljstva i ponosa onim što smo stvorili. Tu su profesionalni studio keramike i profesionalni make up studio koji potiču dijete na stvaranje i kreativnost uz istodobno vježbanje motoričkih i raznih drugih vještina. Izradite predivne lončiće za cvijeće, posadite u njih vlastite biljčice i vaše dijete će se sigurno ponositi plodom svoga rada – a i sami sigurno znamo kako je to prekrasan osjećaj!

Lončarsko kolo

set koji potiče razvoj kreativnosti

Uz sve navedeno, sve igračke iz znanstvenog seta za djecu su posebno dizajnirane i prilagođene djeci kako bi ona uz igru bila sigurna i bezbrižno uživala u otkrivanju novog, još nepoznatog. Isto tako, dizajnirane su tako da privuku oko i srce svakog mališana kako bi se u nju zaljubio već na prvi pogled!

Uz sve što ove igre iz znanstvenih setova nude, ne sumnjam da će zajedno s djecom moći uživati i istraživati i njihovi roditelji i djedovi i bake. Uz znanstvene setove za djecu, garantiramo nezaboravnu zabavu i veselje! Ove igre neće vam brzo dosaditi jer su inovativne, interaktivne i nude nešto novo i drugačije za vašu djecu! Uživajte u zajedničkoj igri i uronite u još neistražena znanstvena prostranstva!

Kompletna ponuda znanstvenih igara

za sve uzraste

Zaključak

Pružimo djeci mogućnost stvaranja, razmišljanja i otvorenost da se bave onime što oni vole i u čemu uživaju – jer se upravo u takvim stvarima krije sreća i zadovoljstvo! Igra djeci u tome može puno pomoći i izgraditi temelje kako bi oni jednoga dana odlučno kročili u svijet odraslih, upoznati sa svim mogućnostima koji im se nude i željni otkrivanja novoga. Ako još od malenih nogu djeci pokažemo da su kadra i sposobna sama istraživati, razvijati se i rasti, kasnije u životu ih ništa neće moći spriječiti da u onome što rade budu najbolji što mogu i u tome osjećaju zadovoljstvo!

Jelena Palikuća

Jelena Palikuća

magistrica psihologije