Prvi korak za učenje

Postoje različite kocke na tržištu koje se mogu koristiti u igri s djetetom. Mi ćemo se ovaj put samo osvrnuti na plastične koje smo testirali. Koje sve velike kocke za djecu postoje i što stimuliraju? Donosim odgovor u nastavku teksta.

Velike kocke za djecu - razvoj fine motorike i kreativnosti

Najbolji način da testiraš kocke je da se poigraš sa svojim djetetom. Imam tu sreću da imam dva sina, jedan obožava kocke, a drugog i nije baš briga za igračkama. Ovaj put prenosim iskustva od onoga koji je pravi “majstor” za gradnju.

Imaš li dijete koje voli slagati, preslagivati i graditi? Onda su velike kocke idealne za početak ranog učenja i razvoj fine motorike.

Velike kocke za djecu dio su jutarnjeg rituala

Već s godinu dana počela je velika ljubav prema kockama. Nakon što se probudi, naš Fran odmah potrči do velike plave plastične kutije u kojoj se nalaze njegove velike kocke.

Na početku je istraživao boje, umetao kocke jednu u drugu i tražio da mu radim dvorac. Nakon određenog vremena počeo je već sam slagati kockice, a ja sam bio zadužen za nadgledanje kao “građevinski nadzor”😀

Velike kocke idealne su za svakog mališana, zbog svog oblika i veličine pogodne su za dječje ruke. Dijete može uspješno graditi, razvijati svoju kreativnost i maštu.

Pošto su edukativne igračke moj posao i strast, odmah sam mu kupio one za koje sam znao da će ga interesirati. Godinama radimo sa edukativnim ustanovama i već sam znao što djeca vole. Velika plava kutija uvijek je bila odličan izbor.

Uz igru razvijaju se i...

• motoričke vještine i koordinacija ruka-oko

• jezične sposobnosti

• sposobnost kreativnog razmišljanja

• društvene vještine

• inženjerske vještine

•prostorna inteligencija

Velike kocke za djecu - "ta velika plava kutija"

Osim što je Franu priuštila mnogo radosti, napominjem da smo i mi kao roditelji imali jednu ogromnu korist. Moram istaknuti da sam supruzi često puta rekao: “Daj mu molim te više otvori onu plavu kutiju“. Kada krene sa igrom počeo je mir, a mi napokon možemo popiti kavu.

Vratimo se sad toj kutiji koja nama vrijedi zlata. Sadrži 96 velikih elemenata za gradnju koji uključuju: velike kocke, kose kocke za izradnju krova, kotače i figurice sa dijelovima tijela za sastavljanje likova. Ovo veliko pakiranje omogućit će ti da se dijete igra i po nekoliko sati. Ako se u igru uključi brat ili sestra možda i ti popiješ zasluženu kavu😀 Igračka je namijenjena za djecu od 18-60 mjeseci.

VELIKE KOCKE - SUPER BLOCKS, 96 KOM

za sve malene kreativce

I to nije sve... Velike kocke za djecu koje su dio naše dnevne sobe

Kocke “Super Kim” napravljene su od mekane i fleksibilne plastike. Najmanji ih obožavaju jer ih je lako držati, većih su dimenzija i u potpunosti su sigurne za one najmlađe. Pakiranje od 40 komada različitih boja sasvim su dostatni za početno građenje. Djeca u samom početku grizu kocke, a ove su baš fleksibilne i u potpunosti sigurne za igru.

Mekane fleksibilne velike kocke za djecu

SUPER KIM KOCKE, 40 KOM

Velike kocke za djecu

Meli Maxi

Ove kocke su potpuno prilagođene za malene dječje ruke. Lako se spajaju i djeca vrlo brzo počnu formirati 2D i 3D oblike. Zbog svoje jednostavnosti razvijaju i samopouzdanje kod malene djece. O Meli Maxi kocka smo napisali poseban članak i vrijedi ga pročitati.

Kocke za igru potiču kreativnost i maštu

Izbor Meli Maxi kocki uistinu je bogat i ako te  zanimaju ovdje ih možeš pronaći.

Zaključak:

Vjerujem da će tvoje dijete uživati s ovim kockama. Dapače, toliko smo sigurni u njih da ukoliko ti se ne svide unutar 2 tjedna, možeš ih slobodno vratiti. Samo te molimo da čuvaš pakiranje.

Ukoliko imaš bilo kakve upite slobodno nas kontaktiraj, bit će nam drago da ti možemo pomoći.

Mateo Novaković
Mateo Novaković

"Istinski zaljubljenik u edukativne materijale koji čine razliku"