Uređenje vrtića – 7 savjeta kako urediti prostor za djecu

Ova tema je jako bitna jer je okolina izrazito utjecajan faktor prilikom rasta i razvoja djece. U kvalitetno uređenom prostoru, svako dijete će moći pronaći kutak za sebe gdje se osjeća ugodno, zadovoljno i s veseljem upoznaje nove prijatelje. Tako će rasti i napredovati sukladno svojim interesima i u suradnji s vršnjacima otkrivati svijet oko sebe.

uređenje vrtića - sigurni i certificirani materijali za dječje sobe

Samo uređenje vrtića ponekad uistinu može izazvati glavobolju. Brojne su sastavnice koje diktiraju kako soba mora izgledati. Jako je bitno da je namještaj svojim oblikom, dimenzijama i kvalitetom materijala potpuno prilagođen za različite uzrasne dobi. Pa krenimo redom…

Savjeti za uređenje vrtića – na što moramo paziti

U prethodnim objavljenim člancima već smo pisali o tome što je bitno kod uređenja prostora za djecu i predložili smo izvrstan sustav uređenja po principu kutaka za igruTakav princip se pokazao kao vrlo korisna i odlična organizacijska metoda vrtićkih prostora. Nadalje, donosimo vam još konkretnije savjete na što kod nabave samog namještaja za uređenje vrtića trebate obratiti pažnju. Što to izdvaja naš namještaj od drugih u ponudi po pitanju kvalitete i dizajna? Uz naše proizvode, pitanje uređenja dječjeg vrtića više neće predstavljati problem – mi ćemo vam odgovoriti na pitanja koja si postavljate i cijeli proces učiniti zabavnim!

Slijedi 7 savjeta za uređenje vrtića po mjeri...

  1. Sigurnost

Kao što uvijek i neumorno naglašavamo, prva stvar na koju trebate paziti je sigurnost! Sve ostalo pada u vodu, ako vi niste sigurni da će djeca koja borave u novouređenom vrtićkom prostoru biti sigurna i zaštićena od nezgoda, ogrebotina, povreda i slično. Kao što i sami znamo, djeca su vrlo nestašna, nepažljiva i u dječjem svijetu su modrice na koljenima ili ogrebotine dio svakodnevice. Mi smo tu da napravimo sve kako bi ih zaštitili i od najmanje modrice.

Namještaj koji krasi dječji prostor trebao bi biti stabilan kako bi se spriječila mogućnost prevrtanja namještaja ili pada djeteta. Kao što i sami znamo, djeca su sklona naslanjati se i pridržavati za namještaj ili se čak uspinjati uz ormariće kako bi dohvatili nešto s najviše police. Kako bi to spriječili, namještaj bi trebao biti visinom prilagođen visini djeteta da bi sve igračke i stvari kojima se dijete može služiti bile dostupne i nadohvat ruke. Osigurajmo im namještaj koji je stabilnošću, visinom i stilom prilagođen njima i time osigurajmo djeci najveći oblik sigurnosti, a odgojiteljicama/odgojiteljima olakšajmo brigu za sigurnost djece.

kako urediti kutak za čitanje

2. Kvaliteta materijala

Druga stvar, koja je također povezana sa sigurnosti, ali jamči i dugotrajnost i održivost novog namještaja je kvaliteta materijala. Dječja igra vrlo je zahtjevna aktivnost za izdržljivost materijala na kojem se odvija jer uključuje bojanje, prosipanje, packanje, lupkanje, grebanje raznim materijalima i slično. Zbog toga, namještaj predviđen da bude dijelom dječje igre, treba biti napravljen od posebnih, kvalitetnih materijala kako bi izdržali sve navedene dječje aktivnosti i ostao u svom prvobitnom obliku i nakon godina korištenja.

Glatki, neupijajući materijali omogućit će vam brzo čišćenje, a ormarići od čvrstog iverala koji su obloženi i lakirani neće promijeniti svoj oblik čak niti nakon godina korištenja. Dugotrajnost, čvrstoća, vodootpornost i lako čišćenje – osnovne su kvalitete koje trebate tražiti prilikom nabave namještaja za uređenje vrtića, a mi vam nudimo upravo njih! Svi materijali korišteni u izradi našeg namještaja, kao i dizajn istih, ispitani su po pitanju kvalitete, odobreni, certificirani i odgovaraju europskim standardima.

3. Modularan i pokretljiv namještaj za uređenje vrtića

Kroz isti vrtićki prostor prođe veliki broj djece i teško je učiniti da okolina bude prilagođena različitim generacijama, interesima djece pa i uzrastima. S našim namještajem i to je moguće! Kako? Jer mi nudimo interijer kojeg krasi modularnost i pokretljivost. S ormarićima ili stolićima na kotačićima, u samo nekoliko minuta možete preurediti vrtićki prostor po trenutnim potrebama i željama djece koji u njemu borave. Treba vam prostor za sportske aktivnosti ili ples?

Nema problema, u samo nekoliko koraka možete pomaknuti kutak za igru ili čitanje u drugi dio prostorije i napraviti dovoljno prostora za slobodno kretanje i ples. Lako premještanje, spajanje raznih dijelova namještaja i to sve u nekoliko minuta omogućuje zadovoljenje svih potreba vrtićke djece. Naravno, ako vam iz nekog razloga ne odgovara namještaj na kotačima, uvijek imamo za vas i stabilne ormariće koji se postavljaju uz zid i vrlo su ekonomični jer su odlično spremište za sve vrste igračaka poslije razigranog vrtićkog dana.

odličan je za uređenje vrtića i formiranja kutaka za djecu

4. Estetika i dizajn

Sav namještaj za uređenje vrtića koji imamo u našoj ponudi dizajnirali su suvremeni dizajneri i u potpunosti je prilagođen 21. stoljeću, kako i priliči. Estetika i dizajn jako su nam bitni jer znamo koliko je okolina utjecajan faktor na razvoj djeteta. Zbog toga se trudimo prilagoditi naš namještaj djetetu i u tom procesu pazimo i na svaki, najmanji detalj – od boje, materijala, oblika, funkcionalnosti – ukratko, pazimo na sve! I prije smo naglašavali kako su vanjski podražaji jako bitni za razvoj djetetovih sposobnosti, ali bitno je naglasiti da to ne znači da trebamo pretrpati dječju sobu žarkim bojama, nego da dijete treba imati dovoljno podražaja da može istraživati i otkrivati novo, a ujedno i da mu prostor u kojem boravi bude ugodan i umirujuć. U tome veliku ulogu imaju boje. Oku ugodne, pastelne boje koje koristimo za naš namještaj pružit će djetetu udobnost i osjećaj mira i oaze sigurnosti. Birajte suvremeno!

moderna i elegantna vrtićka soba

5. Široka ponuda artikala kod uređenje vrtića

Široka ponuda je još jedan veliki plus uređenja vrtićkog prostora s nama. Mi vam nudimo veliki asortiman namještaja različitih oblika, veličina, funkcionalnosti i lijepog dizajna prilagođenog djetetu i njegovim potrebama. Ne morate ići u različite trgovine da biste našli ono što vam odgovara i što se uklapa u vaš interijer. Kod nas imate sve na jednom mjestu – kompletno uređenje kutaka za igru, likovnih kutaka, glazbenih kutaka, kutaka za čitanje i mnogih drugih.

6. Stručno vodstvo u projektima

Ako još uvijek imate neodgovorenih pitanja u vezi uređenja vrtićkih prostora, ne brinite, tu smo za vas! Pri kupovini vam nudimo i stručno vođenje uz koje uređenje prostora postaje lak zadatak. Osposobljeni članovi našeg tima, svojim znanjem i iskustvom pomoći će vam prilagoditi prostor i osmisliti najbolju ponudu u skladu s vašim željama. Javite nam se u bilo kojem trenutku procesa uređenja, s radošću ćemo vam priskočiti u pomoć!

7. Garancija

Koliko smo sigurni u kvalitetu naših proizvoda govori i do 2 godine garancije u slučaju bilo kakvog oštećenja koje nije izazvano fizičkom silom. Iskustvo rada i veliki broj pozitivnih povratnih informacija od naših kupaca potiče nas da se uvijek unaprjeđujemo, stvaramo i rastemo. Uz to, želimo sa svojim kupcima ostvariti odnos povjerenja, suradnje i zadovoljstva. Uvjerite se i sami u sve pozitivne strane naših proizvoda!

Naši projekti

vrtići koje smo kompletno uredili

Zaključak

Proces nabave i uređenja ponekad može biti vrlo zamoran i stresan. Želite da sve prođe u najboljem redu i da potrošena svota novca bude proporcionalna kvaliteti i udobnosti koju dobivate… Mi vas razumijemo i želimo vam u tome pomoći! Obratite se za pomoć našem stručnom vodstvu koji će vam cijeli proces uređenja vrtićkog prostora učiniti lakšim i ljepšim, i omogućiti da budete prezadovoljni krajnjim produktom. Tu smo za vas! Sretno

Jelena Palikuća

Jelena Palikuća

magistrica psihologije