Plazma kugla - otkriće Nikole Tesle u sobi
21 Stu

Plazma kugla - otkriće Nikole Tesle u sobi

Otkriće Nikole Tesle od sad i u tvojoj sobi

Plazma kugla – idealna STEM igračka za nešto stariju djecu koja su davnih dana odbacila klasične igračke i uhvatila se nešto ozbiljnijih zanimacija poput proučavanja i iščitavanja raznih znanstvenih pitanja. No, to nipošto ne znači da je došlo vrijeme da se prestanu igrati! U našoj ponudi pronaći ćete igračku inspiriranu izumom Nikole Tesle. Riječ je o plazma kugli, poznatoj po svojim svjetlosnim efektima koji reagiraju na dodir. Oduševljava podjednako ljubitelje znanosti kao i one koji će to tek postati!  Vjerojatno ste se nekad zapitali igraju li se još uvijek djeca kad napune 12, 13 ili pak 14 godina? Ili im je najdraža igračka ipak njihov mobitel? Vremena se znatno mijenjaju, tehnologija napreduje, ali neke stvari ipak ostaju iste. Djeci su potrebne igračke koje su prilagođene njihovoj dobi i koje će pred njih stavljati izazove u čijim će rješavanjima uživati. Zahvaljujući napretku na tržištu dječjih igračaka, današnji je izbor veći nego ikad. Za djecu u višim razredima osnovne škole, najbolji su izbor znanstveni setovi i ostale STEM igračke koje su za njih dobno prilagođene i koje će ih nečemu naučiti te u jednakoj mjeri i zabaviti.

Znanstevni setovi - matematika i fizika više nisu problem

Kad upitate djecu višeg razreda osnovne škole koji su im predmeti najnerazumljiviji ili najstrašniji, odgovor je gotovo uvijek matematika ili pak predmet s kojim se susretnu u sedmom razredu, fizika. Ako ste se i sami bojali tih predmeta ili ih jednostavno niste voljeli, zasigurno ne želite da se tako jednog dana osjećaju i vaša djeca. Vjerojatno ste čuli za uzrečicu – Bolje je spriječiti nego liječiti! Brojna su istraživanja pokazala da su djeca koja su koristila znanstvene setove i ostale STEM igre u djetinjstvu briljirala u školi i daljnjem obrazovanju te nerijetko usmjerili karijeru tim putem. Ako djetetu odmalena predstavite znanost, matematiku ili tehnologiju kao nešto zanimljivo i pogodno za igru, ono neće imati razlog za strah kad jednog dana u školi ugleda brojeve ili formule. Naprotiv, uživat će u njima!

Što je plazma kugla?

Plazma kugla je kugla koja je ispunjena mješavinom plinova (najčešće helijem ili neonom) pod malim tlakom kroz koju prolazi mjestimična struja. Unutar nje nalazi se puno manja kugla koja služi kao elektroda. Njeno osvjetljenje su niti plazme koje se šire od unutrašnje elektrode do vanjskog stakla. Plazma kugla koja se nalazi u našoj ponudi inspirirana je izumom fizičara i elektrotehničara Nikole Tesle koji je 1894. godine spajao plazma kuglu s visokofrekventnim strujama s Teslinog transformatora i tako dobio sjajne zrake. Nitko nije mogao ni slutiti da će takav izum jednog dana dobiti sasvim novu svrhu i funkciju – postati STEM igračkom koja će osvojiti djecu i potaknuti njihovo zanimanje za znanost i tehnologiju,  u ovom slučaju za fiziku i elektrotehniku.

Plazma kugla Tesla – najbolja na tržištu

Promjer ove kugle je 13 cm. Savršena je za svaki radni stol ili noćni ormarić, a radi veliku promjenu u svakoj prostoriji u kojoj se nađe sa svojim osvjetljenjem. Idealna je za svako dijete kojem je potreban detalj u sobi s kojim će se istaknuti i pokazati svoju ljubav prema znanosti. Ova plazma kugla reagira na dodir i pritom stvara bezopasne bljeskove električne energije. Njeni se neobični svjetlosni efekti mijenjaju dodirom ruke. Za razliku od ostalih na tržištu, ova plazma kugla reagira i na zvukove. Uz ovu kuglu možemo otkriti čak 5 eksperimenata na statičkom elektricitetu. Namijenjena je djeci od 14 ili više godina, iako u njoj mogu uživati i mlađa djeca uz nadzor starije osobe.

Buki – premium francuski brend kojeg obožavaju mali znanstvenici

Buki je premium francuski brend osnovan 1992. godine u Le Mansu. U kratkom vremenskom periodu osvojio je dječja srca diljem Francuske, a također je vrlo brzo postao jedan od najpoznatijih proizvođača na europskom, a potom i svjetskom tržištu! Distribuirane su u brojne zemlje Europe, Sjeverne i Južne Amerike i Afrike. Možemo ih pronaći na čak 6 jezika: engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i nizozemskom. Buki na tržište donosi brojne znanstvene, obrazovne, zanatske i umjetničke igračke. Kako bi njihove igračke bile što vjerodostojnije, surađuju sa stručnjacima u svom području. Slikari i dizajneri brinu o estetici i atraktivnosti igračke, a znanstvenici pomažu u osmišljavanju igre koja će na što bolji način prenijeti djetetu razna znanja jednako kao i nepresušan izvor zabave. “ Lica s naslovnica”  ambalaže ovih proizvoda su dječak Léo i djevojčica Léa koji djeci predstavljaju njihove nove, a uskoro i najdraže igračke!

Zašto odabrati/pokloniti upravo ovu Plazma kuglu?

  • Plazma kugla francuskog brenda Buki idealan je poklon za svakog malog znanstvenika ili znanstvenicu. Prigodna je za razne prilike poput rođendana, nadolazećih blagdana poput Svetog Nikole, Božića...
  • Ovim poklonom djetetu zapravo poklanjate mnogo više od samog poklona, a to je mogućnost samostalnog razmišljanja i otkrivanja.
  • Plazma kugla svojim načinom rada zaintrigirat će svako dijete i zainteresirati za elektrotehniku, fiziku ili matematiku. Kad se susretnu s tim predmetima u daljnjem obrazovanju, neće im pristupiti sa strahom, znajući da su se s takvim stvarima doslovno zabavljali kad su bili djeca i pritom uživali.
  • Ova kugla se sviđa čak i djeci koju znanost pretjerano ne zanima zbog njenih svjetlosnih efekata i činjenice da je potreban samo lagan dodir ruke kako bi se oni dogodili.
  • Za razliku od ostalih plazma kugli na tržištu, plazma kugla francuskog brenda Buki reagira i na zvukove.
  • Nije namijenjena samo promatranju, uz nju možemo otkriti čak 5 eksperimenata
  • Kugla je promjera 15 cm i za nju je lako pronaći mjesto na bilo kojoj polici, noćnom ormariću ili radnom stolu.
  • Funkcija ove kugle također je rasvjeta i postizanje posebnog ugođaja u svakoj prostoriji. Odlično služi i kao dodatak u djetetovoj sobi.

Pročitaj više o znanstvenim igračkama za djecu.

Zaključak

Dolazak u više razrede osnovne škole ne mora nužno značiti da igračke više ne postoje u djetetovom životu. Igračke se samo mijenjaju, donoseći nove izazove, saznanja i iskustva te se djeca mogu ponovno osjećati jednako uzbuđeno kao i prije kad dobiju novu igračku. Sad na red stižu igračke i igre koje su zapravo kao male imitacije onog čime će jednog dana, ako budu imali sreće, rukovati. Ako imate dijete na kojem se vidi da će jednog dana biti pravi znanstvenik, njegujte to i pokažite mu da ste sretni zbog njega. Tko zna, možda jednog dana bude rukovati s pravom plazma kuglom baš poput svog uzora, Nikole Tesle.

Često postavljena pitanja

Cijena plazma kugle?

Postoje različite kugle na tržištu s različitim opcijama. Kvalitetnu plazma kuglu možete pronaći po cijeni preko 220,00 kuna.

Gdje kupiti plazma kuglu?

Možete je pronaći ovdje na našem web shopu.

Najnovije

Hrvatska abeceda - kako je približiti djeci?

Hrvatska abeceda predstavlja temelj hrvatskog jezika. Zaronite u svijet 30 slova koja oblikuju bogat..

Memory igre za djecu - 5 razloga zašto ih koristiti

Memory igre za djecu - alat za razvoj dječjeg mozga. Saznaj 5 razloga zašto ih koristiti u igri i uč..

Osnovne boje - kako boje oblikuju naš život?

Upoznajte osnovne boje - primarne i sekundarne boje koje čine temelj svijeta boja. Otkrijte njihovo ..

Slonovi - uvod u fascinantni svijet divovskih sisavaca

Zabavite se s djecom uz edukativne igre o slonovima. Naučite, igrajte se i razvijajte vještine uz na..

Zbrajanja i oduzimanja do 5 - razvijanje predmatematičkih vještina

Učenje zbrajanja i oduzimanja do 5 nikada nije bilo zabavnije! Otkrijte razne metode i aktivnosti za..