Igračke za sve kreativce

” Legići imaju opaku konkurenciju”

Na prvi pogled još jedna obična igračka, ali nakon par minuta igre shvatiš edukativne vrijednosti Mini waffle seta. U nastavku teksta donosimo zašto ova igračka oduševljava djecu diljem svijeta.

Imaš li kreativno dijete koje se voli jako igrati? Ako je odgovor potvrdan, na pravom si mjestu jer ovaj konstruktor razveselit će svakog mališana.  U nastavku testa pronaći ćeš što sve možeš raditi i stvarati.

Slaganje kockica (od)uvijek je "in"

Kad sam ja bila mala u trendu su bile mini kuhinje sa svim pripadajućim posuđem, Barbie lutkice, bebe u realnoj veličini, autići, lopte, roboti…Sjećam se da je dečkima iz razreda hit bio tepih s motivom grada; ceste, ulice, semafori pa su po njemu vozili autiće i kamione.

I dan danas taj tepih je hit, svaka čast na ideji! Kasnije su se javile video igrice, polako ali sigurno tehnologija je stizala. Danas je to poprimilo veće razmjere pa rijetko koje dijete ne posjeduje mobitel, tablet, računalo, PlayStation i ostale igraće konzole.

No ono što nikad, ali stvarno nikad nije izašlo iz mode je slaganje kockica. Naravno da je tehnologija napredovala i da je djeci nešto drugo zanimljivije nego ono što je bilo prije 50 godina ali te kockice jednostavno ne mogu „izaći“ iz trenda. Postoji više razloga zašto je to tako.

Dominantni Lego

Kada kažemo slaganje kockica odmah pomislimo na LEGO. Apsolutno s razlogom najdominantniji brend. U početku je LEGO pravio samo drvene igračke, ali zadnjih 40 godina koriste isključivo plastične kockice. Prepoznatljivog oblika i boje, svi znaju za „legiće“. Imaju li možda legići konkurenciju?

 

Mini Waffle - "učite kroz igru"

Mi predstavljamo Mini Waffle konstruktor. I ne, ne jede se.
Mini Waffle konstruktor su također elementi za slaganje. Dolaze u obliku vafla, poznatog belgijskog deserta. Napravljeni su od inovativnog materijala sličnog gumi. Toliko su fleksibilni i podatni za ruke da će se vjerojatno i odrasli uključiti u igru. Ono što je zadivljujuće je da prate djecu već od prve godine života pa sve do zahtjevnijih setova koji su namijenjeni i za odrasle. Svojim dimenzijama svaki set je prilagođen za različite uzrasne kategorije. 

Želiš složiti svog prvog robota, svemirsku postaju, dvorac ili farmu? Ma sve je moguće uz Mini waffle setove, jedino ograničenje je tvoja mašta. U nastavku teksta predstavit ćemo malo više pojedine setove.

Marioinex Midi waffle

Ovo je specijalan oblik waffli koje namijenjen baš za djecu od 1+ godine. Malo većeg su oblika iz razloga što su prilagođene baš za malene dječje ruke. Potpuno fleksibilne i sigurne za one najmanje, omogućit će rano učenje. Kroz igru sa setom dijete uči o bojama, razvija finu motoriku, koncentraciju i pažnju. Stvaranjem različitih oblika dolazi do razvoja logičkog zaključivanja.

Marioinex Midi waffle 150

Midi waffle 150

veliki set za rano učenje

Marioinex Midi waffle 44

Maleni set za početno učenje koji će ti otkriti svijet Mini waffli.

Midi waffle 44

početni set

Mini waffle setovi

Postoji uistinu jako puno setova s različitim motivima. Istaknut ćemo ovdje one najpopularnije kako bi ti olakšali sam odabir. Ono što je bitno istaknuti je da se krene s osnovnim Mini waffle setovima, a kad se svlada osnovni dio možeš se prebaciti na Mini waffle konstruktor i Mini waffle expert.

Mini waffle 500

veliki osnovni set

Mini waffle 500 omogućiti će igru s prijateljima, roditeljima ili bakom i djedom. 

Mini waffle 300

za samostalnu igru

Osnovi set za početno učenje dolazi u pakiranju od 140 komada.

Mini waffle 140

početni osnovni set

Prednosti Mini waffli

Više je prednosti u odnosu na plastiku. Osim one očite da ih je lakše savijati i
slagati, bitno je naglasiti da ni u kojem slučaju nisu opasne za dijete. Odličnih su dimenzija; primjerene dječjim rukama za lako oblikovanje, no dovoljno velike da ne završe u dječjim ustima. Lako su perive vodom i sapunom i, jedna meni osobno draga prednost (a sigurna sam da nas ima još) je da kad staneš na Mini Waffle nećeš ozlijediti stopalo kao na plastičnu kockicu!

Osim praktičnosti tu je onaj vrlo važan, edukativni dio. Pri slaganju kocki i
stvaranju novih oblika djeca razvijaju znatiželju, koriste sva svoja osjetila ,
istražuju talente i kreativnost, povezuju i uče. Mali prstići slažući nove oblike ni ne pomišljaju koliko vježbaju svoju motoriku. Djeca koja imaju poteškoća s pažnjom i koncentracijom uz ovu igru mogu sve to poboljšati i uz to se zabavljati. Opet zaključujemo ono isto, kroz igru se najbolje uči.

Također, ovo je odličan oblik upoznavanja sa STEM-om (engleski akronim
za science, technology, engineering, mathematics – odnosno znanost,
tehnologiju, inženjering i matematiku) i to na način na koji sadržaj s lakoćom
mogu povezati. Najveća prednost je što za ovu igru ne treba niti jedan drugi rekvizit. Škare,
ljepilo, papir, stol, stolica…ništa nije potrebno. Dovoljni su dijete, Mini Waffle
i mašta…i igri nema kraja.

Konstruktor za poticanje i razvoj STEM vještina.

Mini Waffle radionica

 Osim što ćeš se jako dobro zabaviti, kroz igru ćeš i razviti predmatematičke vještine.

Ukoliko želiš saznati koje sve vještine se razvijaju pročitaj našu Mini Waffle radionicu. Dobiti ćeš korisne ideje koje  će ti pomoći u tvom radu.

Zašto baš odabrati Mini Waffle konstruktor?

Ponavljanje je majka znanja pa ponovimo ukratko zašto bi bilo dobro da dijete u
svojoj kolekciji igračaka ima i ovaj konstruktor:

– meka i fleksibilna guma

– primjerene dimenzije

– lako održivo

– sigurno za igru

– poticanje znatiželje, kreativnosti, mašte

– vježbanje motorike

– rad na pažnji, koncentraciji i strpljenju

– zabava, zabava i zabava

 komada.

Napredna varijanta Mini waffli

Nakon što si svladao/la osnovi Mini waffle set prebaci se na nastavak serije. Ovdje ćeš se susresti s različitim elementima koji su kompatibilni s klasičnim wafflama. Sada će kreativnost i mašta doći do punog izražaja. Možeš složiti različite pokretne elemente poput vozila, vjetrenjača, životinja i sl. 

Mini waffle konstruktor 500

veliki napredni set

Nešto manji ali isto tako zanimljiv set za samostalnu igru.

Mini waffle 300 konstruktor

set za samostalnu igru

Za sve one koji žele istražiti više ovdje je kompletna ponuda Mini Waffli.

Kompletna ponuda Mini waffli

istraži više

Zaključak:

Mini waffle su uistinu fantastična igračka koja će obogatiti dječju maštu i pomoći u ispunjenju potpunog potencijala. Kroz igru djeca će doći do novih vještina koja će im biti potrebna u nastavku života. Puno zabave vam želim…

Ana Zdrilić

Ana Zdrilić

magistra primarnog obrazovanja