MINI WAFFLE KONSTRUKTOR

“Legići” imaju opasnu konkurenciju i zovu se Mini Waffle.

Na prvi pogled još jedna obična igračka, ali nakon par minuta igre shvatiš edukativne vrijednosti Mini waffle seta. U nastavku teksta donosimo zašto ova igračka oduševljava djecu diljem svijeta.

Imaš li kreativno dijete koje se voli jako igrati? Ako je odgovor potvrdan, na pravom si mjestu jer ovaj konstruktor razveselit će svakog mališana.  U nastavku testa pronaći ćeš što sve možeš raditi i stvarati.

Slaganje kockica (od)uvijek je "in"

Kad sam ja bila mala u trendu su bile mini kuhinje sa svim pripadajućim posuđem, Barbie lutkice, bebe u realnoj veličini, autići, lopte, roboti…Sjećam se da je dečkima iz razreda hit bio tepih sa motivom grada; ceste, ulice, semafori pa su po njemu vozili autiće i kamione.

I dan danas taj tepih je hit, svaka čast na ideji! Kasnije su se javile video igrice, polako ali sigurno tehnologija je stizala. Danas je to poprimilo veće razmjere pa rijetko koje dijete ne posjeduje mobitel, tablet, računalo, PlayStation i ostale igraće konzole.

No ono što nikad, ali stvarno nikad nije izašlo iz mode je slaganje kockica. Naravno da je tehnologija napredovala i da je djeci nešto drugo zanimljivije nego ono što je bilo prije 50 godina ali te kockice jednostavno ne mogu „izaći“ iz trenda. Postoji više razloga zašto je to tako.

Dominantni Lego

Kada kažemo slaganje kockica odmah pomislimo na LEGO. Apsolutno s razlogom najdominantniji brend. U početku je LEGO pravio samo drvene igračke, ali zadnjih 40 godina koriste isključivo plastične kockice. Prepoznatljivog oblika i boje, svi znaju za „legiće“. Imaju li možda legići konkurenciju?

 

Mini Waffle konstruktor - "učite kroz igru"

Mi predstavljamo Mini Waffle konstruktor. I ne, ne jede se. Mini Waffle konstruktor su također elementi za slaganje. Dolaze u obliku vafla, poznatog belgijskog deserta. Napravljeni su od inovativnog materijala sličnog gumi.
Stem igračke potiču razvoj fine motorike
Prednosti - ovih kocki

Više je prednosti u odnosu na plastiku. Osim one očite da ih je lakše savijati i
slagati bitno je naglasiti da ni u kojem slučaju nisu opasne za dijete. Odličnih je dimenzija; primjerena dječjim rukama za lako oblikovanje no dovoljno velika dane završi u dječjim ustima. Lako su perive vodom i sapunom i, jedna meniosobno draga prednost (a sigurna sam da nas ima još) je da kad staneš na Mini Waffle nećeš ozlijediti stopalo kao na plastičnu kockicu!

Osim praktičnosti tu je onaj vrlo važan, edukativni dio. Pri slaganju kocki i
stvaranju novih oblika djeca razvijaju znatiželju, koriste sva svoja osjetila ,
istražuju talente i kreativnost, povezuju i uče. Mali prstići slažući nove oblike nine pomišljaju koliko vježbaju svoju motoriku. Djeca koja imaju poteškoća sa pažnjom i koncentracijom uz ovu igru mogu sve to poboljšati i uz to se zabavljati. Opet zaključujemo ono isto, kroz igru se najbolje uči.

Također, ovo je odličan oblik upoznavanja sa STEM-om (engleski akronim
za science, technology, engineering, mathematics – odnosno znanost,
tehnologiju, inženjering i matematiku) i to na način na koji sadržaj s lakoćom
mogu povezati. Najveća prednost je što za ovu igru ne treba niti jedan drugi rekvizit. Škare,
ljepilo, papir, stol, stolica…ništa nije potrebno. Dovoljni su dijete, Mini Waffle
i mašta…i igri nema kraja.

Konstruktor za poticanje i razvoj STEM vještina.

Mini Waffle radionica

 

Osim što ćeš se jako dobro zabaviti, kroz igru ćeš i razviti predmatematičke vještine.

Ukoliko želiš saznati koje sve vještine se razvijaju pročitaj našu Mini Waffle radionicu. Dobiti ćeš korisne ideje koje   će ti pomoći u tvom radu.

Zašto baš odabrati Mini Waffle konstruktor?

Ponavljanje je majka znanja pa ponovimo ukratko zašto bi bilo dobro da dijete u
svojoj kolekciji igračaka ima i ovaj konstruktor:

– meka i fleksibilna guma

– primjerene dimenzije

– lako održivo

– sigurno za igru

– poticanje znatiželje, kreativnosti, mašte

– vježbanje motorike

– rad na pažnji, koncentraciji i strpljenju

– zabava, zabava i zabava

MINI WAFFLE konstruktor namijenjen je uzrastu od 2+ godine i dostupan je u
pakiranjima od 140, 300 i 500 komada.

Ana Zdrilić

Ana Zdrilić

magistra primarnog obrazovanja