Mini Waffle - igračka za kreativce
16 Stu

Mini Waffle - igračka za kreativce

Igračke za sve kreativce

" Legići imaju opaku konkurenciju"

Na prvi pogled još jedna obična igračka, ali nakon par minuta igre shvatiš edukativne vrijednosti Mini waffle seta. U nastavku teksta donosimo zašto ova igračka oduševljava djecu diljem svijeta.

Imaš li kreativno dijete koje se voli jako igrati? Ako je odgovor potvrdan, na pravom si mjestu jer ovaj konstruktor razveselit će svakog mališana.  U nastavku testa pronaći ćeš što sve možeš raditi i stvarati.

Slaganje kockica (od)uvijek je "in"

Kad sam ja bila mala u trendu su bile mini kuhinje sa svim pripadajućim posuđem, Barbie lutkice, bebe u realnoj veličini, autići, lopte, roboti…Sjećam se da je dečkima iz razreda hit bio tepih s motivom grada; ceste, ulice, semafori pa su po njemu vozili autiće i kamione.

I dan danas taj tepih je hit, svaka čast na ideji! Kasnije su se javile video igrice, polako ali sigurno tehnologija je stizala. Danas je to poprimilo veće razmjere pa rijetko koje dijete ne posjeduje mobitel, tablet, računalo, PlayStation i ostale igraće konzole.

No ono što nikad, ali stvarno nikad nije izašlo iz mode je slaganje kockica. Naravno da je tehnologija napredovala i da je djeci nešto drugo zanimljivije nego ono što je bilo prije 50 godina ali te kockice jednostavno ne mogu „izaći“ iz trenda. Postoji više razloga zašto je to tako.

Dominantni Lego

Kada kažemo slaganje kockica odmah pomislimo na LEGO. Apsolutno s razlogom najdominantniji brend. U početku je LEGO pravio samo drvene igračke, ali zadnjih 40 godina koriste isključivo plastične kockice. Prepoznatljivog oblika i boje, svi znaju za „legiće“. Imaju li možda legići konkurenciju?

Mini Waffle - "učite kroz igru"

Mi predstavljamo Mini Waffle konstruktor. I ne, ne jede se.
Mini Waffle konstruktor su također elementi za slaganje. Dolaze u obliku vafla, poznatog belgijskog deserta. Napravljeni su od inovativnog materijala sličnog gumi. Toliko su fleksibilni i podatni za ruke da će se vjerojatno i odrasli uključiti u igru. Ono što je zadivljujuće je da prate djecu već od prve godine života pa sve do zahtjevnijih setova koji su namijenjeni i za odrasle. Svojim dimenzijama svaki set je prilagođen za različite uzrasne kategorije. 

Želiš složiti svog prvog robota, svemirsku postaju, dvorac ili farmu? Ma sve je moguće uz Mini waffle setove, jedino ograničenje je tvoja mašta. U nastavku teksta predstavit ćemo malo više pojedine setove.

Marioinex Midi waffle

Ovo je specijalan oblik waffli koje namijenjen baš za djecu od 1+ godine. Malo većeg su oblika iz razloga što su prilagođene baš za malene dječje ruke. Potpuno fleksibilne i sigurne za one najmanje, omogućit će rano učenje. Kroz igru sa setom dijete uči o bojama, razvija finu motoriku, koncentraciju i pažnju. Stvaranjem različitih oblika dolazi do razvoja logičkog zaključivanja.

Mini waffle setovi

Postoji uistinu jako puno setova s različitim motivima. Istaknut ćemo ovdje one najpopularnije kako bi ti olakšali sam odabir. Ono što je bitno istaknuti je da se krene s osnovnim Mini waffle setovima, a kad se svlada osnovni dio možeš se prebaciti na Mini waffle konstruktor i Mini waffle expert.

Mini waffle 500

Mini waffle 500 omogućiti će igru s prijateljima, roditeljima ili bakom i djedom. 

Mini waffle 300

Osnovi set za početno učenje dolazi u pakiranju od 140 komada.

Prednosti Mini waffli

Više je prednosti u odnosu na plastiku. Osim one očite da ih je lakše savijati i slagati, bitno je naglasiti da ni u kojem slučaju nisu opasne za dijete. Odličnih su dimenzija; primjerene dječjim rukama za lako oblikovanje, no dovoljno velike da ne završe u dječjim ustima. Lako su perive vodom i sapunom i, jedna meni osobno draga prednost (a sigurna sam da nas ima još) je da kad staneš na Mini Waffle nećeš ozlijediti stopalo kao na plastičnu kockicu!

Osim praktičnosti tu je onaj vrlo važan, edukativni dio. Pri slaganju kocki i stvaranju novih oblika djeca razvijaju znatiželju, koriste sva svoja osjetila ,
istražuju talente i kreativnost, povezuju i uče. Mali prstići slažući nove oblike ni ne pomišljaju koliko vježbaju svoju motoriku. Djeca koja imaju poteškoća s pažnjom i koncentracijom uz ovu igru mogu sve to poboljšati i uz to se zabavljati. Opet zaključujemo ono isto, kroz igru se najbolje uči.

Također, ovo je odličan oblik upoznavanja sa STEM-om (engleski akronim za science, technology, engineering, mathematics - odnosno znanost,
tehnologiju, inženjering i matematiku) i to na način na koji sadržaj s lakoćom mogu povezati. Najveća prednost je što za ovu igru ne treba niti jedan drugi rekvizit. Škare, ljepilo, papir, stol, stolica…ništa nije potrebno. Dovoljni su dijete, Mini Waffle i mašta…i igri nema kraja.

Konstruktor za poticanje i razvoj STEM vještina.

Mini Waffle radionica

Osim što ćeš se jako dobro zabaviti, kroz igru ćeš i razviti predmatematičke vještine.

Ukoliko želiš saznati koje sve vještine se razvijaju pročitaj našu Mini Waffle radionicu. Dobiti ćeš korisne ideje koje  će ti pomoći u tvom radu.

Zašto baš odabrati Mini Waffle konstruktor?

Ponavljanje je majka znanja pa ponovimo ukratko zašto bi bilo dobro da dijete u
svojoj kolekciji igračaka ima i ovaj konstruktor:

  • meka i fleksibilna guma
  • primjerene dimenzije
  • lako održivo
  • sigurno za igru
  • poticanje znatiželje, kreativnosti, mašte
  • vježbanje motorike
  • rad na pažnji, koncentraciji i strpljenju
  • zabava, zabava i zabava komada.

Napredna varijanta Mini waffli

Nakon što si svladao/la osnovi Mini waffle set prebaci se na nastavak serije. Ovdje ćeš se susresti s različitim elementima koji su kompatibilni s klasičnim wafflama. Sada će kreativnost i mašta doći do punog izražaja. Možeš složiti različite pokretne elemente poput vozila, vjetrenjača, životinja i sl. 

Mini waffle konstruktor 500

Nešto manji ali isto tako zanimljiv set za samostalnu igru.

Mini waffle 300 konstruktor

Za sve one koji žele istražiti više ovdje je kompletna ponuda Mini Waffli.

Zaključak:

Mini waffle su uistinu fantastična igračka koja će obogatiti dječju maštu i pomoći u ispunjenju potpunog potencijala. Kroz igru djeca će doći do novih vještina koja će im biti potrebna u nastavku života. Puno zabave vam želim...

Povezani artikli

Waffle Farma, 240 kom

99,40€

Waffle pružaju beskrajnu maštovitu igru ​​i drže djecu aktivnom dok grade. Elementi se lako spajaju i pogodni su za malene dječje ruke. Putem ovog seta možeš sagraditi čitavu farmu i baviti se "uzgojom" životinja. Elemetni u obliku konja, psa, farmera, svinje ili ovna pobudit će razvoj imitativnih vještina. Waffle igračke dolaze u kartonskom pakiranju dim. 47 cm x 31 cm x 37,5 cm. te uključuju ukupno 240 elemenata različitih boja i dimenzija. Preporuča se za djecu iznad 2 godine.   Dimenzije proizvoda 47 × 31 × 37.5 cm Dob 2+ Obrazovni cilj Razvoj mašte, kreativnosti i fine motorike Proizvođač, država Marioinex, Poljska Broj komada u pakiranju  240 Materijal Guma Što razvija? STEM vještine STEM obrazovanje interdisciplinaran je pristup učenju koji obuhvaća korištenje i kombiniranje znanja iz prirodnih znanosti, informatike, inženjerstva i matematike. STEM aktivnosti dijete potiču na postavljanje pitanja i traženje odgovora, pri čemu se razvijaju logičko i matematičko mišljenje, kreativnost i inovativnost te vještine zaključivanja i rješavanja problema. Fina motorika Fina motorika niz je koordiniranih pokreta kostiju, zglobova i mišića šake radi izvođenja sitnih, preciznih pokreta koji su ključni za izvođenje svakodnevnih zadataka i pripremu za školu. To uključuje zakopčavanje odjeće, hvatanje predmeta, pravilno držanje olovke, služenje gumicom za brisanje ili rezanje škarama po zadanoj liniji. Izostanak pravilnog motoričkog razvoja može imati posljedice na djetetov kognitivni razvoj. Mašta i kreativnost Mašta kao stvaralačko mišljenje predstavlja osnovu umjetničke, znanstvene i tehničke kreativnosti. Igra djetetu pomaže razviti kreativnost i maštu, osnažuje njegove mentalne vještine i omogućuje eksperimentiranje s novim idejama i razmišljanjima.   ..

Dodaj u košaricu

Waffle Zoološki vrt 50 kom

29,50€

Waffle novi su blokovi jedinstvenog oblika u obliku vafla. Izrađene su od elastičnog gumenog materijala, koji je fleksibilan i potpuno podatan za malene dječje ruke. S blokovima možete stvarati zanimljive strukture u 2D ili 3D obliku. Namijenjeni su za djecu od 2+ godine nadalje. U početku djeca svladavaju boje i upoznaju načine slaganja. Kroz igru potiče se razvoj prostorne inteligencije, fine motorike i koordinacije ruka-oko. Jedino ograničenje je naša mašta. Održavanje: blokovi se mogu prati pod tekućom vodom uz dodatak sapuna. Set sadrži 50 elemenata. Veličina pakiranja: 36,5cm x 36,5cm x 10,5cm.   Dimenzije proizvoda 36.5 × 36.5 × 10.5 cm Dob 2+ Obrazovni cilj Razvoj STEM vještina, koordinacije ruka-oko, kreativnosti i fine motorike Proizvođač, država Marioinex, Poljska Broj komada u pakiranju  50 Materijal Guma   Što razvija? STEM vještine STEM obrazovanje interdisciplinaran je pristup učenju koji obuhvaća korištenje i kombiniranje znanja iz prirodnih znanosti, informatike, inženjerstva i matematike. STEM aktivnosti dijete potiču na postavljanje pitanja i traženje odgovora, pri čemu se razvijaju logičko i matematičko mišljenje, kreativnost i inovativnost te vještine zaključivanja i rješavanja problema. Koordinacija ruka-oko Koordinirana kontrola pokreta oka s pokretom ruke važna je za kretnje poput posezanja, grabljenja i hvatanja. Mogućnosti da ruka i prsti pravilno izvrše zadatak koji smo vidjeli okom usko je vezana uz finu motoriku i predstavlja jednu od najvažnijih motoričkih osobina koja se razvija u ranom periodu života. Fina motorika Fina motorika niz je koordiniranih pokreta kostiju, zglobova i mišića šake radi izvođenja sitnih, preciznih pokreta koji su ključni za izvođenje svakodnevnih zadataka i pripremu za školu. To uključuje zakopčavanje odjeće, hvatanje predmeta, pravilno držanje olovke, služenje gumicom za brisanje ili rezanje škarama po zadanoj liniji. Izostanak pravilnog motoričkog razvoja može imati posljedice na djetetov kognitivni razvoj. Mašta i kreativnost Mašta kao stvaralačko mišljenje predstavlja osnovu umjetničke, znanstvene i tehničke kreativnosti. Igra djetetu pomaže razviti kreativnost i maštu, osnažuje njegove mentalne vještine i omogućuje eksperimentiranje s novim idejama i razmišljanjima.     ..

Dodaj u košaricu

Najnovije

Hrvatska abeceda - kako je približiti djeci?

Hrvatska abeceda predstavlja temelj hrvatskog jezika. Zaronite u svijet 30 slova koja oblikuju bogat..

Memory igre za djecu - 5 razloga zašto ih koristiti

Memory igre za djecu - alat za razvoj dječjeg mozga. Saznaj 5 razloga zašto ih koristiti u igri i uč..

Osnovne boje - kako boje oblikuju naš život?

Upoznajte osnovne boje - primarne i sekundarne boje koje čine temelj svijeta boja. Otkrijte njihovo ..

Slonovi - uvod u fascinantni svijet divovskih sisavaca

Zabavite se s djecom uz edukativne igre o slonovima. Naučite, igrajte se i razvijajte vještine uz na..

Zbrajanja i oduzimanja do 5 - razvijanje predmatematičkih vještina

Učenje zbrajanja i oduzimanja do 5 nikada nije bilo zabavnije! Otkrijte razne metode i aktivnosti za..