Matematičke kocke Hubelino. Kako naučiti brojati od 1 do 10?

Njemački sustav učenja koji na originalan i jednostavan način omogućava svladavanje brojeva od 1 -10. Idealne su za predškolce i učenika prvih razreda osnovne škole. Matematičke kocke Hubelino oduševit će i najzahtjevnije kreativce.

matematičke kocke za djecu za početno učenje brojeva od 1 do 10

Kocke Hubelino originalan su njemački proizvod i u potpunosti su kompatibilne sa LEGO DUPLO kockama. Proizvode se u Njemačkoj od najkvalitetnije ABS plastike i potiču djecu na rano učenje. Više o njima u nastavku teksta.

KADA POČETI S BROJEVIMA?
Djeca krenu vrlo rano brojati. Odnosno, brojati ne počnu do pete godine ali nauče imena brojeva, znak, čak i redoslijed brojeva do 10…Prva pisanja brojki pojavit će se u četvrtoj godini uz nekoliko mogućih pogrešaka. Vjerojatno će to biti pisanje brojki 3, 7 i 9 naopako. Sasvim normalna pojava, nema razloga za paniku.

KAKO UOPĆE POČETI?

Ukoliko vi djetetu predstavite brojke i brojanje kao nešto zanimljivo, zabavno i poučno, oni će to tako i shvatiti. Najgora opcija je siliti dijete na učenje brojeva napamet, bez nekog dodatnog cilja. Kome bi to bilo zanimljivo? Djeci zasigurno ne.
Brojke i brojanje nas okružuju više nego što mislimo. Osvrnemo li se oko sebe i uključimo samo malo mašte uočit ćemo da olovka, papir i „bubanje“ napamet zauzimaju zadnje mjesto u učenju brojeva.
No, nismo svi kreativni i maštoviti ( a budimo iskreni i nema baš svatko vremena uz svakodnevne aktivnosti). Ako vam je teško smisliti zanimljivu i edukativnu igru kroz koju bi dijete moglo naučiti brojeve i brojanje, HUBELINO je smislio super način.
Matematičke kocke za učenje početne matematike

MATEMATIČKE KOCKE HUBELINO „UČENJE BROJEVA“

U ovoj igri, zajedno s mravima Antonom i Lisom, djeca otkrivaju tajnu brojeva. Igra dolazi u simpatičnom kovčegu s ručkom za nošenje, tako da možete putovati svijetom brojeva.

Tvrtka Liber Media ekskluzivni je zastupnik Hubelina za hrvatsko tržište. Plastične bijele kocke sadrže brojeve od 1 do 10 u različitim bojama.

Svaki se broj jasno prikazuje na četiri različita načina;

– brojka

– crta

– točkica

– prsti

Na ovaj način dijete dobiva osjećaj za količinu i
upoznaje svijet brojeva.

Matematičke kocke za učenje rane matematike.
KAKO SE IGRATI?
Razne mogućnosti i ideje za igre koje ovaj set nudi osiguravaju značajno razumijevanje i otvaraju put prvim aritmetičkim zadacima. Evo nekoliko ideja za igru Hubelino kockama:

– slaganje brojeva po bojama

– pronalazak sva četiri prikaza jednog broja u
zadanom vremenu

– usporedba dva broja na jednoj ploči

– poredak od najmanjeg do najvećeg broja i
obrnuto

– slaganje brojeva po zadanom prikazu

Vježbe su idealne za predškolce, a zbog popularnog
plug-in sustava kao i stabilne osnovne ploče, kocke
se ne mogu uzdrmati ili skliznuti tijekom učenja. Ukoliko tražite igru za učenje zbrajanja i oduzimanja tu je društvena matematička igra “Plus minus šuma”.

Kocke Hubelino

Igra za svladavanje početne matematike
Ana Zdrilić

Ana Zdrilić

Magistra primarnog obrazovanja