Kuhinja za djecu - proizvodi sa stogodišnjom tradicijom

Kuhinja za djecu san je svake djevojčice, a uz jedan pogled na ove prekrasne kuhinje francuskog brenda Vilac postati će i vaš san! Kuhinja za djecu jedan je od najčešćih odabira prilikom kupovine igračaka. Vjerovali ili ne, češće je biraju djeca nego roditelji koji takvim odabirom uvijek ostanu pozitivno iznenađeni.

kuhinja za djecu potiče razvoj imitativnih vještina

Kad djeca zakorače u određenu dob, više ih toliko ne privlače njihove dotadašnje igračke poput autića, lutkica ili plišanih životinja. Tad im postaje potrebno nešto novo i izazovno, igra uz koju će izražavati svoje neodoljive dječje emocije i koja će ih držati zabavljenima satima. Vrijeme je za njihovo veličanstvo – imitativne igre!

Kuhinja za djecu razvijaju imitativne vještine

Imitativne igre su igre ili pak aktivnosti pomoću kojih djeca oponašaju ljude i svijet oko sebe. Poznato nam je svima da su djeca gotovo uvijek opisana kao spužve koje upijaju sve što ih okružuje, bez obzira na to radi li se o izrazima, ponašanju ili aktivnostima.

Djeca su puna su pitanja i na koliko god da odgovorite, neprestano ćete se susretati sa još nekoliko zašto, jer njih istinski sve zanima i u svemu vide smisao.

Ako im predstavite nešto uobičajeno poput postavljanja stola prije ručka, oni će to shvatiti kao najveću avanturu tog dana i silno se potruditi da vas ne iznevjere u zadatku koji ste povjerili baš njima. Željet će vaše odobrenje i naravno, pohvalu.

Anegdota

I sama se sjećam takvih epizoda iz vlastitog djetinjstva. Primjerice, čekala bih mamu da se dođe igrati sa mnom u mojoj sobi koja je bila puna raznoraznih barbika i lutkica. Za tu igru mi je mama dakako bila potrebna jer nisam htjela glumiti obe barbike, jer je to bilo predvidljivo i pomalo monotono. Nije se pojavljivala, stoga sam ju odlučila potražiti i vidjeti što ona to radi a da je trenutno toliko važnije od naše zajedničke igre.

Ona je u kuhinji spremala ručak i rekla mi da se možemo igrati kad završi. Ta igra se na kraju nije ni dogodila, jer me taj proces koji je ona obavljala zanimao i na neki način fascinirao. Nisam se vratila barbikama, nego sam ostala promatrati. Iz moje tadašnje perspektive, ona se tad igrala sa stvarima koje su meni još bile nepoznate i tako pridobila moje istinsko zanimanje.

Kuhinja za djecu i igra uz njih razvijaju vizualno pamćenje

U gore napisanoj epizodi vjerojatno prepoznajete i vlastitu kćer. Ona zagarantirano uči i pamti dok vas promatra. Vrlo vjerojatno će zapamtiti stvari poput koji se pribor koristi ili gdje što stoji. Ubrzo će vam hrabro prići te vam dodati kuhaču koja vam je baš tad bila potrebna. No, znate kako se kaže – Ne znaš dok ne probaš. Pozovite je da se skupa okušate u kuhanju, ona to zasigurno želi. Sve lagane zadatke, čak i one koje vam se čine beznačajnima, ona će vrlo rado ispunjavati.

Nezamjenjive uspomene

Ako je vaša princeza već odavno s vama u kuhinji, onda zasigurno imate posebne uspomene koje su samo vaše i koje će ona uvijek pamtiti i jednog dana vrlo rado spominjati kad bude pričati o svom djetinjstvu.

To mogu biti razno razne situacije poput vašeg prvog zajedničkog ručka na koji je ona pozvala i baku i djeda kako bi se i sami uvjerili kako je njihova unuka već vrsna kuharica. Uspomena na vaš prvi kolač po kojem je cijela kuća mirisala. Iako je ona vjerojatno za njega tad napravila nešto naizgled banalno poput ukrasila taj kolač, ona će to zapamtiti jer joj je to tad predstavljalo cijeli svijet. Zbilja, djeca dokazano vide najveću sreću u najmanjim stvarima.

Novi izazovi

No, kao što smo već rekli, djeca silno vole izazove stoga će definitivno u jednom trenutku poželjeti okušati se u SVEMU što vi radite u kuhinji. Vi im, naravno, ni u najvećem ludilu nećete dopustiti da priđu vrućoj pećnici ili onom nožu koji ste kupili upravo zato jer je proglašen najoštrijim nožem na tržištu.

Što učiniti?

Čestitamo, došli ste na pravo mjesto! Predstavit ćemo vam premium dječje kuhinjice u kojima će dijete moći raditi apsolutno sve što njegova bujna mašta može poželjeti.

Naši prijedlozi - kuhinja za djecu i setovi za igru

Kuhinja Retro Vilac

Kuhinju Retro Vilac krasi dobitna kombinacija – pastelne boje i retro štih. Ova kuhinja definitivno je odabir svake djevojčice koja ubrzo postaje prava mala dama s istančanim ukusom. Nakon kuhanja, rado će pospremiti sve na svoje mjesto kako bi njena kuhinja nastavila blistati u svom punom sjaju.

Kuhinja retro Vilac

drvena kuhinja za dječji kutak

Set za kuhanje – Retro

Mala kuharica uvijek može nadopuniti svoj kuhinjski asortiman uz ovaj set za kuhanje simboličnog naziva Retro.

Set za kuhanje "Retro"

Metalni set za kuhinje

Kuhinja – Chef

Koje dijete se ne bi htjelo nazivati chefom koji ima svoju ljupku kuhinjicu u kojoj se pripremaju brojni specijaliteti?  Uz pomoć pećnice, mikrovalne pećnice i dobrih lonaca navedeni specijaliteti će uvelike nastajati a mali kuhar će biti ponosan i na sebe kao i na svoju kuhinjicu, bez koje to ne bi mogao ostvariti.

Kuhinja za djecu "Chef"

drvena kuhinja za djecu

Imitativni setovi za kuhinje

Namirnice za jelo

U ovom kartonskom setu može se pronaći hrana koja će zadovoljiti sve potrebe malog gurmana – dvije ribe, krišku šunke, kobasice, jaje, karton mlijeka, Camembert i Comté sir.

Set – Doručak

Doručak je najvažniji obrok u danu, a to sad zna i vaše dijete uz ovaj set koji sadrži raznoliku ponudu balansiranog doručka:drveno jaje,šalicu za čaj,žlicu,sir,tost,kroasan,lubenicu,dvije posudice, krpicu i čaj. Uz ovakav set će vrlo rado pozvati i roditelje ili prijatelje na kavu ili čaj, ovisno o preferencijama.

Set voće i povrće

Voće i povrće, osim brojnih vitamina, donosi i puno načina za djetetovu igru. S ovim setom može smišljati koje će zdrave obroke pripremati ili se igrati trgovine.

Presječeno voće i povrće

U ovom setu, uz presječeno voće i povrće, dolazi i mali nožić uz kojeg će djeca lako naučiti kako njime rukovati i na koji se način određeno voće i povrće reže i servira.

Glazbeni set za čaj

Nakon ručka i pospremanja kuhinje, ništa nije ljepše od šalice čaja ili kave. Vilac je priredio pravu poslasticu – glazbeni set za čaj. Naime, prilikom naginjanja čajnika kako bismo ulili napitak u šalicu, začuje se glazba koju će djeca obožavati koliko i roditelji.

Sve imitativne setove možete pronaći na našem web shopu.

Koje su prednosti kuhinja za djecu?

  • Dijete razvija svoje prijeko bitne imitativne vještine
  • Kuhinjice drže djecu zabavljenima veliki broj sati za koje će oni željeti da nikad ne završe
  • Dok je roditelj u svojoj kuhinji i rukuje sa stvarima koje ne želi blizu djeteta, dijete je u svojoj kuhinji
  • Ove kuhinje su apsolutno prilagođene djeci i njihovim potrebama, kao i njihovim nježnim prstićima, stoga im nije potreban roditeljski nadzor dok se igraju
  • Francuski brend Vilac svjetski je poznat po svojim unikatnim igračkama za djecu, jednako zbog svoje premium kvalitete kao i po zanosnoj estetici svojih igračaka
  • Dodatne igračke poput hrane i pribora se uvijek mogu zasebno kupiti, stoga kuhinjica nikako neće djetetu dosaditi
  • Dijete dobiva osjećaj za prostor, primjerice gdje što treba pospremiti, na kojem mjestu se kuha a na kojem peče, gdje se pere suđe…
  • U budućnosti dijete neće shvaćati kuhanje kao dosadnu obvezu, već kao odličan izazov i laganu aktivnost
Zaključak:

Zaključujemo da je razvijanje imitativnih vještina neosporno bitno za razvoj djeteta i izražavanje emocija. Ove kuhinjice odličan su način da se dijete okuša u svakodnevnim situacijama, a ipak u njima pronalazi nepresušan izvor zabave koja će trajati i potrajati.

Lucija Petrić

Lucija Petrić

studentica kroatistike