Setovi za crtanje - kako potaknuti dječju kreativnost?

Neka djeca obožavaju slagati kocke. Mogli bi ih pustiti satima da sjede i svojim prstima stvaraju unikatne kreacije. Neka djeca pak ne vole ni čut’ za kocke, konstruktore, slagalice…njihove glavice vole umjetničko izražavanje. Oni vole bojati, crtati, kreirati, oblikovati. E, baš za takvu djecu imamo super stvar – kreativne LIKOVNE setove!

O čemu je riječ, pročitaj u nastavku teksta.

 

setovi za crtanje potiču finu motoriku i razvijaju kreativnost kod djece

JE LI KREATIVNOST UROĐENA?

Kreativnost nije jedan pojam. Većina roditelja smatra da je kreativnost urođeni talent, no kreativnost je zapravo skup vještina kojima dijete barata. Djeca se ne rađaju s određenom razinom kreativnosti, ona će se s rastom i razvojem djeteta također razvijati. Naravno, uz našu pomoć.

Ono što je najvažnije da roditelj (i/ili odgajatelj ) učini za dijete je to da ga OSLUŠKUJE. Nakon što se uvjeri da dijete zaista pokazuje interes prema jednoj od grana kreativnosti, tu je na roditelju/odgajatelju da učini pravi potez – POTICANJE.

PRIMJER:

Vaše dijete voli raditi s plastelinom. Njegove kreacije su posebne, pomno razrađene do najmanjeg detalja, voli boje, voli nove oblike, uživa dok stvara. Pružite mu podršku. Potrudite se nabaviti sve što je u vašoj mogućnosti; plastelin, alat, prilagodite mu mjesto za rad i, ono što je baš svakom djetetu važno – POHVALITE GA. Bez obzira koliko je čovjek mlad ili star, svi volimo primiti pohvalu za nešto što smo napravili. Ako djelo svog djeteta istaknete na vidljivo mjesto u vašem domu, dobit ćete najveći osmijeh i najsjajnije oči na svijetu.

Treba li vam više od toga?

ŠTO SU KREATIVNI SETOVI ZA CRTANJE?

Za sve male kreativce, ljubitelje crtanja i stvaranja, kreativni likovni setovi su pun pogodak. Netko više voli bojati, netko slagati puzzle, oblikovati, davati novu namjenu predmetima…upravo sve to nalazi se U JEDNOM SETU .

To su setovi koji potiču kreativnost, logičko razmišljanje, finu motoriku i, ono najvažnije od svega ZABAVU!

CARIOCA SETOVI ZA CRTANJE

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo talijanski brand – CARIOCA.

Više od 50 godina CARIOCA® je simbol za kvalitetu u Italiji, s proizvodima dizajniranim za razvoj dječje kreativnosti u zajedničkoj igri inventivnosti i spretnosti. 70% proizvoda CARIOCA® ponosno je proizvedeno u Italiji i distribuirano u preko 80 zemalja i na 5 kontinenata.

 U svakom pakiranju nalaze se puzzle koje je potrebno najprije sastaviti ( prema predlošku ) pa zatim obojati. Najbolje od svega je što ovi setovi u sebi sadrže i perive flomastere!
Svako dijete voli vidjeti “plod” svog rada i kreativnosti – kad se puzzle slože i oboje, dobiva se savršena 3D figura koja može poslužiti i za ostale namjene, npr. držač za olovke. Čvrstoća kartona i preciznost spojeva olakšavaju sastavljanje i za one najmanje ručice.  

 

 primjer: CARIOCA KREATIVNI LIKOVNI SET –  JEDNOROG

kreativni set Carioca
upute za slaganje
kreativni set Carioca upute za bojanje
Carioca jednorog

Likovni setovi koji potiču kreativnost

Neki od setova iz naše ponude:

 

Set za crtanje - Jednorog

akcija - 20%

Set za crtanje - Princeza

akcija - 20%

Set za crtanje - Avantura

akcija - 20%

PREMIUM SETOVI ZA CRTANJE

Donosimo i setove za crtanje koji će oduševiti sve istinske “umjetnike”. Giotto Fila setovi spoji su gotovo stogodišnje tradicije i premium kvalitete. Za sve one koje žele unaprijediti svoj talent oni su alat za izražavanje. Ovi bogati setovi pružiti će neizmjernu radost svim onima koji znaju cijeniti kvalitetan materijal i pažljivo ga biraju za svoje aktivnosti. Giotto Stilnovo posebna je serija Giotto drvenih bojica i odlikuje je visoka kvaliteta i izuzetna otpornost. Dosta ti je više drvenih bojica koje neprestano pucaju?

Drvene bojice Giotto Stilnovo potpuno su podatne za dječje ruke, mekanog pigmenta i vrlo čvrste mine promjera Ø 3,3 mm. Predstavljamo ti bogati set drvenih bojica od 50 različitih nijansi. I za one najzahtjevnijeg ukusa, ova količina boja trebala bi biti dostatna.

Seti za crtanje Giotto Stilnovo

-20% akcija

Ali tu priča ne završava… U ponudi je i onaj najbogatiji set koji ti omogućava rad s drvenim bojicama i flomasterima. Imati ćeš toliko materijala da ćeš moći stvarati gotovo godinu dana

Likovni set Giotto Stilnovo - 20%

50 drvenih bojica + 40 flomastera

Pogledaj naš video kako crtati životinje uz pomoć brojeva?

ZAKLJUČAK:

Nisu sva djeca ista. Nemaju iste interese. Nemaju interese koje smo mi kao roditelji za njih zamislili da će imati. Pustimo ih da budu svoji, da rade ono što ih zanima. Ako je to kreativnost, brojni su načini kako im pomoći da budu što uspješniji i bolji. Kreativni likovni setovi zaista su dobra stvar za dijete. Uz slaganje i bojanje puzzli, osim zabave, puno se toga važnoga još razvija. Omogućimo djeci učenje kroz igru. 

Ana Zdrilić

Ana Zdrilić

Magistra primarnog obrazovanja