Kocke za djecu - Meli "zajamčena zabava za sve uzraste"

Meli konstruktori najnoviji su trend u najdražem dječjem svijetu – svijetu igračaka! Dolaze iz malene obiteljske tvrtke na jugu Poljske, nastale iz želje da na tržištu budu ponuđene raznovrsne igračke koje su zabavne koliko i poučne. 

kockice za djecu

Što će djecu najviše privući kod igračke? Svako dijete je, naravno, jedinstveno i ima drukčiji ukus i preferencije prema igračkama koje želi imati u svojoj pomno odabranoj kolekciji.

Ako bismo okupili, recimo šestero djece, tri muška i tri ženska djeteta i upitali ih pitanja poput što traže i vole kod svojih igračaka, što žele da donese Uskršnji zeko ili koju igračku žele za nadolazeći rođendan, koji su mogući odgovori? Jedan dečko bi vjerojatno poželio igračku auta, dok bi drugi vjerojatno zatražio nešto na tematiku motora. Jedna djevojčica bi možda poželjela ponešto na tematiku konja ili farme, a druga bi rekla da je njoj svejedno ako je lijepo i ako je u to uključena princeza.

Treća djevojčica bi mogla zatražiti nešto što će lako moći nositi gdjegod ide, a treći genijalac će možda poželjeti igračku s kojom se može igrati na mnogo različitih načina. Vjerovali ili ne, sve što su poželjela ova djeca može se pronaći u Meli konstruktorima, jer oni mogu ispuniti želju baš svakog djeteta!

Meli kocke za djecu - "gdje se sve uči kroz igru"

Meli konstruktori su sve samo ne obični. Krase ih žive boje i razni oblici izrađeni od materijala kojeg dječji prstići obožavaju jer su mekani i ne mogu se razbiti ni potrgati. Uz njih nikad ne može biti dosadno jer se s njima može igrati, učiti i napredovati na razne načine.

Djetetova će fina motorika postati zavidno visoka jer će biti okupiran slaganjem raznovrsnih oblika. Kreativnost i mašta svakog malog mislioca će bujati iz dana u dan, padati će mu na pamet novi oblici koje može vrlo lako napraviti uz pomoć svoje nove najdraže igračke, Meli konstruktora! Boje će sigurno svladati već pri prvom igranju, a ubrzo će mu brojanje kao i zbrajanje i oduzimanje biti u malom prstu. Mališan se s ovim kockama može sam igrati satima, kao i u vrtićkoj grupi sa svojim prijateljima.

Najbolja stvar kod Meli konstruktora? Prati dijete kroz odrastanje, jer se dijeli na tri sustava prilagođena dječjoj dobi:

  1. MELI MAXI (+1)

   2. MELI BASIC (+3)

   3. MELI MINIS (+3)

Unutar ova tri sustava mogu se naći i kategorije prilagođene djeci i roditeljima:

Meli Maxi ( Classic, Travel set, Edu)

Meli Basic ( Classic, Constructor, Travel set, Thematic, Edu)

Meli Minis (Classic, Travel set, Edu)

kocke za djecu potiču razvoj rane kreativnosti kod djece

Meli Maxi - kocke koje bebe obožavaju

Dječji razvoj nakon što navrši godinu dana neosporivo je važan. Klinci i klinceze su tad veoma znatiželjni i žele sve naučiti, a u isto vrijeme se jako žele igrati. Najbolji način spajanja učenja i igre za jednogodišnju djecu definitivno je Meli Maxi konstruktor. Sastoji se od brojnih elemenata veličine 4.2 cm u raznim bojama koje će privući svako dijete.

Dijelovi ove igre su veoma jednostavni za međusobno kombiniranje te će svaki mali genijalac pronaći način da stvori brojne ravne kao i prostorne oblike, kakve god poželi. Zagarantirano je da će mu ići od ruke jer se unutar svakog bloka nalazi mali prostor koji stvara dodatnu mogućnost povezivanja elementa. Svaki jednogodišnjak će biti presretan jer mu tako dobro ide, a to će se pozitivno odraziti na njegovo samopouzdanje.

Kocke za igru potiču kreativnost i maštu

Meli Maxi travel box

Svaki roditelj se definitivno veseli putovanju sa svojim djetetom, a pogotovo ako je to djetetu prvi put da odlazi dalje od kuće. No, tu dolazi do slatkih briga – Kako će ponijeti djetetove najdraže igračke, koliko će to mjesta zauzimati i kako će zabavljati dijete kad mu igračke dosade? Slatke brige u ovom slučaju imaju još slađe rješenje koje se zove Meli Maxi Travel box 110 koji je dizajniran u obliku putne torbe koja je pritom i lagana te ima ručku koja olakšava njeno prenošenje.

Uz ovaj set jednako je lako otići na drugi kraj svijeta, kampiranje u prirodi ili samo kod bake i djeda u obližnje selo. Roditeljima je zagarantiran mir i zabavljanje  u aktivnostima putovanja, a mališanu njegov pojam zabave – Meli Maxi!

Meli Maxi travel box 110

kocke koje mogu koristiti i bebe

Meli Basic - kocke za djecu

Konstruktivne sposobnosti malog graditelja narasti će do neba uz pomoć Meli Basic raznovrsnih kocki. Dimenzije su manje nego kod Meli Maxi, 2.5 x 2.5 centimetra, no jednako su fleksibilne i ugodne na dodir. Svi Meli konstruktori imaju moć lakog kombiniranja pomoću posebnih utora koji omogućuju da dijete bez problema napravi oblik u 2D-u ili 3D-u, kojem god poželi. Prilikom kupnje Meli Basic može se birati između setova od 50 pa sve do 3500 komada. Uz ove blokove, lijepe kao i korisne, dolaze upute koje mogu probuditi inspiraciju za početak ili pak izazov.

Meli Basic trevel box 500

Koje su moći Meli Basic 500 seta? Kao prvo, činjenica da ima čak 500 bloka i da se od toga može stvoriti još mnogo više oblika, bili oni poslagani po podu dječje sobe ili pak prostorni oblici. Zatim, može zabaviti ogromnu grupu djece i držati ih zainteresiranima i zabavljenima mnogo sati koje će njima letjeti kao minute jer će uvijek pronalaziti nešto novo. U spomenutoj grupi nikad neće doći do nikakvih dječjih svađa ili čak otimanja igračaka, jer će svako dijete imati toliko izbora i mogućnosti. Svaki mali genijalac se uz ovu igru može samostalno kreativno razvijati dok se igra s drugom djecom, svojim vršnjacima. Bitno je istaknuti da postoji pakiranje za dječake i djevojčice. 

Meli Basic 500

za dječake

Meli Basic 500

za djevojčice

Meli Minis - malene kocke za igru koje potiču kreativnost

Premda imena Minis, ovo je serija za mrvicu veću djecu koja su već navršila tri godine. U setu se može pronaći od 200 pa do čak 2800 komada malih elemenata veličine 1.5 x 1.5 centimetra. Kad mali konstruktor ugleda mnogo oblika pred sobom, neće se preplašiti ili posustati, nego će se oduševljeno ”baciti na posao” i svojim vještim prstićima izgraditi sve što može poželjeti.

Osim što u sebi budi malog “graditelja”, dijete razvija svoju inteligenciju kao i orijentaciju u prostoru. Iako ima tri godine i, naravno, ne ide u školu, dijete zna prepoznavati boje, izvršavati osnovne matematičke radnje – brojanje, zbrajanje, oduzimanje, i nabrojati brojne stvari poput vozila, životinja, biljaka… Meli Minis educira dijete prije nego što krene u školu, dok ono nije ni svjesno da uči.

Minis pastelni mozaik 400

Raj za oči svih djevojčica (i mama) ovog svijeta dolazi u sklopu Minis pastelnog mozaika sa 400 predivnih blokova u nježnim pastelnim bojama. Dok razvija kreativnost, ”brusi” svoju motoriku vježbajući svoje dječje prstiće osjećat će se kao princeza dok slaže prekrasne oblike poput šarenih leptirića, proljetnog cvijeća, umiljatih životinja, ili svog dvorca te svih stvari koje se u njemu moraju nalaziti.

Iako joj ideja zasigurno neće ponestati, jer će vrlo vjerojatno poželjeti sve što vidi izgraditi u ovim prekrasnim bojama, unutar seta se nalazi nekoliko letaka uz koje može dobiti dodatnu inspiraciju. Postoje razne varijante i boje Meli minis kocki za djecu. Mi predstavljamo one u pastelnom dizajnu.

Meli Minis 400

pastelne boje

Sve Meli kocke za djecu možete pronaći na našem web shopu.

Zaključak:

Meli konstruktori poklanjaju vrijeme roditeljima kao i djeci. Svaki roditelj će moći, dok se dijete igra, bezbrižno obavljati ostale obveze jer će znati da dijete isto to vrijeme provodi na najbolji mogući način – igra se dok uči!

Lucija Petrić

Lucija Petrić

studentica kroatistike