FLOMASTERI ZA TEKSTIL

Šaranje po papiru, zidu, pločniku i prozorima za djecu nikako nije dovoljno! Zašto ne bi mogli ukrasiti svoju odjeću i obuću kako sami žele? Neka dijete postane modni dizajner i oslika svoje tenisice ili majicu po svojoj želji uz pomoć Jovi decor textil flomastera.

Sve o flomasterima za tekstil, koji će zadovoljiti sve kriterije, pročitaj u nastavku teksta!

 

JOVI DECOR TEXTIL

Trajni flomasteri za tekstil s tintom na bazi vode. Idealno za ukrašavanje bilo koje vrste tkanine. Pakiranje sadrži 12 živih boja s tintom na bazi vode. Vrh četke je Ø4,8 mm te olakšava stvaranje fine tanke ili debele crte. Crtanje po tkanini uz ove flomastere jednostavno je i lako. Flomasteri za tekstil sadrže trajnu boju ( ili tintu ) koja je dizajnirana da se ne pere s odjeće ili blijedi pranjem. Ono što oslikate, trajno će ostati na tkanini. Boja na tkanini otporna je na pranje do 40 stupnjeva u perilici za rublje u normalnom ciklusu rada.

KAKO CRTATI S FLOMASTERIMA ZA TEKSTIL?

Za početak, pronađite tekstilni predmet koji želite oslikati. Provjerite da na tkanini nema mrvica koje bi mogle ostaviti tragove ukoliko preko njih prijeđe flomaster.

Flomasteri za tekstil dolaze u različitim veličinama, od tankih do debelih. Što je vrh flomastera finiji, tanju ćete liniju moći precizno povući. Da biste dobili širu liniju, nemojte pritiskati vrh jer ga to može oštetiti. Flomaster radije nagnite tako da bude pod blagim kutom, da crtu stvarate rubom flomastera, a ne samo vrhom.

Dodatni savjet: isprobajte flomastere na nekoj staroj tkanini prije nego krenete oslikavati svoj odjevni predmet, jer jednom kad povučete potez flomasterom, nema natrag!

POSTUPAK OSLIKAVANJA TKANINE FLOMASTEROM ZA TEKSTIL:

  • isprobajte crtež na papiru prije nego krenete oslikavati tekstil, izradite skicu

 

  • ispod slojeva odjeće umetnite komad glatkog kartona kako se boje ne bi ocrtavale na drugoj strani
 
 
Flomasteri za tekstil dolaze u različitim veličinama, od tankih do debelih.
  • ne pritišćite flomaster jer ćete napraviti mrlje koje ne želite na svojoj odjeći

 

  • pazite da se boje ne prelijevaju jedna preko druge, radije pričekajte nekoliko minuta da se osuši crtež u jednoj boji, zatim krenite bojati drugom bojom
  • nakon što ste dovršili svoj crtež, ostavite ga 30 minuta da se suši
flomasteri za tekstil idealni su za ukrašavanje bilo koje vrste tkanine
  • kako bi se crtež što bolje „primio“ na tkaninu, glačalom lagano prijeđite s unutrašnje strane crteža ( također umetnite karton kako ne bi ostali tragovi )

 

 

Ovdje možeš pronaći tekst o svim običnim i “neobičnim” flomasterima za djecu.

Postupak korištenja flomastera za tekstil

Video prikaz: 

trajni flomasteri za tekstil s tintom na bazi vode
oslikavanje odjeće zabavna je zajednička aktivnost roditelja i djece

Pročitaj naš tekst i otkrij što sve možeš raditi s flomasterima za staklo?

Zaključak:

S ovim načinom likovnog izražavanja nećete samo dobiti unikatne odjevne predmete već ćete svom djetetu omogućiti zabavu ali i osjećaj važnosti jer mu dajte ulogu u kreativnom stvaranju. Vjerujte da će jedva dočekati sljedeće jutro kako bi se pohvalio svojim školskim kolegama sa svojim novim šarenim krpicama KOJE JE SAM OSLIKAO.  Također, prednost ovakve aktivnosti je u tome što ju radite zajedno. Djeca pamte zajedničke zabavne trenutke sa svojim roditeljima, omogućite ih što više!

Dobru zabavu želim!

JOVI DECOR TEXTIL

Ana Zdrilić

Ana Zdrilić

Magistra primarnog obrazovanja