Edukativne igračke

Igračke su nedvojbeno najveća sreća svakog djeteta. Oko njih se vrti čitav djetetov svijet i ne postoji dan koji može proći bez njih. Nažalost, u svijetu igračaka nije sve uvijek bajno kao što se to čini na prvi pogled. Neprovjerene igračke nam nakon nekog vremena pokažu svoje ‘pravo lice’ te, na djetetovu žalost, vrlo brzo upoznaju našu kantu za smeće. Dječje su suze tad neizbježne…. No nije sve tako sivo…

edukativne igračke - potiču djecu na logičko učenje i rješavanje problemskih situacija

Edukativne igračke jedno su od rješenja

Problemi kod velikog broja igračaka su gotovo uvijek isti. Dosta njih napravljeno je od lošeg materijala (najčešće plastike) koji se vrlo brzo polomi. Osim igre, koja traje uistinu kratko, nemaju drugu funkciju.  Roditelji više ne znaju što kupovati i na što trebaju obraćati pažnju. Kroz naš tekst iznijeti ćemo brojne savjete koji će olakšati odabir… Pa evo jednog od prvih savjeta koji bi bilo dobro poslušati:

“Igračke prilagodite dobi djeteta, pripaziti na kvalitetu i edukativnu vrijednost same igračke.”

Posjetite nas na Interliberu - paviljon 6, štand 4G

Za sve one koji obožavaju didaktičke igračke i tragaju za edukativnim materijalima. Izdvojili smo kraljevske članove dječjih igračaka i privremeno ih udomili dok ne pronađu put do onih kojima zaista pripadaju – svakom djetetu koji je spreman upoznati pravu igru i usvojiti nova znanja. Dugi dani potrage po centrima mogu ostati u prošlosti. Sad vam je sve što trebate nadohvat ruke!

Edukativne igračke su sve što mi nudimo!

Najvažnije što trebate znati o našoj ponudi je da ćete u njoj pronaći edukativne i didaktičke igračke. Osim same igre, njihova je funkcija i učenje te razvijanje prijeko potrebnih vještina za svako dijete. U suradnji sa svjetski poznatim brendovima potičemo finu motoriku, koordinaciju ruka-oko, kognitivne i imitativne vještine, kreativnost, socijalizaciju… Pitate se kako?

Širokim asortimanom koji je namijenjen djeci od prve godine života pa sve do srednjoškolskih dana. Imajući na umu da svako dijete od igračke traži nešto drugo i da se ukusi mogu podosta razlikovati, naš asortiman je raznolik kako bi svako dijete moglo pronaći idealnu igračku koja mu u potpunosti odgovara.

Možete li zamisliti da postoji poslovnica u kojoj možete kupiti najbolji poklon za krštenje kao i igru uz koju se tablica množenja svlada u tren oka? Senzoričke igre, poput kinetičkog pijeska, u zlatnoj i srebrnoj boji? Dječje kazalište? Osim brojnih inovacija, možete pronaći i klasične igre s kojima ste se vi rado igrali u novom ruhu i poboljšanom izdanju.

Vrh europskih brandova u srcu Zagreba

Najpoznatiji premium europski brendovi nalaze se ovih dana u Zagrebu. Surađujemo s velikim imenima poput Vilaca, Minilanda, Giotto Fila itd.

Estetika naših igračaka  je prepoznatljiva, inovativnog dizajna te ih krase atraktivne boje. No, najvažnije od svega: gotovo sve naše igračke izrađene su od drveta koji je dokazano najbolji materijal za dječje igračke. Drvo je prikladno za svaku dob i ekološki je prihvatljivo. Trajnost drvenih igračaka je zajamčena.

Edukativne igračke za mališane

Vilac – francuski brend sa stogodišnjom tradicijom

Vilac je premium francuski brend, nastao davne 1911. Godine u mjestu Moraines-em-Montagne. Osnovao ga je Narcisso Villet u malenoj obiteljskoj radionici, ni ne sluteći koliki će uspjeh doživjeti njegovi dragulji. Njihove su igračke vrlo brzo doživjele svjetsku slavu. Prepoznate su na tržištu zbog činjenice da izgledaju kao mala remek-djela te dokazanih premium materijala. Njihovo najvažnije obilježje je poticanje učenja kroz igru.

  • Razvijanje motoričkih sposobnosti

Za dijete koje je krenulo razvijati svoje motoričke sposobnosti, najbolji je izbor guralica. Ona je najbolji prijatelj djeteta koje se odvažilo dignuti na noge i hrabro zakoračiti u svijet.

Guralica retro auto

Uz ovakvu je guralicu teško ostati neprimijećen. Gdje god se pojavi, izaziva oduševljenje. Vilac guralice su inspirirane retro autima koje viđamo u starim francuskim filmovima. Osim zanosne estetike, jedan od njenih benefita su gumena kola zbog kojih su ogrebotine po podu prošlost. Kad jednog dana dijete preraste ovu guralicu, njena magija ne prestaje. Vilac igračke su poznate po tome da nakon igre postaju jedinstveni ukrasi koji donose pariški retro štih svakoj prostoriji.

Guralica crni retro auto

  • Imitativne igre

Malim genijalcima koji su željni znanja vrlo brzo dosade igračke poput plišanaca i autića. Potrebne su im nove igre uz koje će izražavati svoje emocije i koje će ih zabavljati satima. Tu dolazi do pojave imitativnih igri!

Imitativne igre su one igre ili aktivnosti uz koje djeca oponašaju svijet i ljude oko sebe. Prijeko su potrebne za pravilan razvoj djece.

Kuhinja Retro Vilac

Uz ovu imitativnu igru, svaka će djevojčica biti zabavljena satima dok se roditelj nalazi u svojoj kuhinji i rukuje sa stvarima koje ne želi blizu djeteta. Kuhinje Vilac prilagođene su djeci, njihovim interesima kao i njihovim nježnim prstima te ne zahtijevaju prisutnost roditelja. U ponudi imamo i zasebne setove raznolike hrane i pribora koji se mogu kupiti odvojeno. Uz njih, ova kuhinja ne može dosaditi jer se stalno nadograđuje.

Retro kuhinja Vilac

Meli konstruktori

Meli konstruktori su pravo osvježenje u dječjem svijetu. Krase ih žive boje i oblici koji su izrađeni od mekanog materijala koji se ne može potrgati. Uz njih se intenzivno razvija djetetova motorika, kao i kreativnost i mašta. Pomoću Meli konstruktora dijete za tren oka nauči boje, a ubrzo i brojanje.

Oni prate dijete kroz odrastanje te su podijeljeni na sustave koji su podijeljeni na kategorije poput Classic, Travel, Edu…

Ova igra dugo drži djecu zabavljenima, stoga roditelji mogu bez grižnje savjesti obavljati ostale obveze dok im dijete provodi vrijeme na najbolji mogući način – igra se i uči!

Meli Basic 300

Edukativne igračke za predškolce i osnovnoškolce

Razbijamo predrasudu da ne postoje edukativne igračke za djecu koja su se uhvatila u koštac s pisanjem, učenjem, matematikom… Osim knjigom, odsad se mogu educirati i igračkom!

U našoj ponudi možete pronaći igračke uz koje će svako dijete postati odlikaš kombinacijom učenja i igre.

Koliko god djece da upitate koji im predmet najlošije ide, uvijek će većina odgovoriti: Matematika. Gotovo svima je taj predmet strašan i pomalo apstraktan. Svjesni tog problema, u našoj ponudi imamo edukativne igre uz koje svako dijete postaje mali Einstein.

Za svaki niži razred i matematički problem, nudimo rješenje:

  1. Razred : Drveni matematički štapića i Edukativna igra- Otkrij geometrijske oblike u svakodnevnom životu

Edukativna igra - Otkrij geometrijske oblike u svakodnevnom životu

   2. Razred: Edukativna igra – nauči zbrajati

Edukativna igra - Nauči zbrajati

   3. Razred: Edukativna igra – nauči množiti i Drvena igra – učenje množenja

Edukativna igra - Nauči množiti

Drvena igra - Učenje množenja

  4. Razred: Abakus i Drvena igra – učenje razlomaka

Drvena igra - Učenje razlomaka

Japanski abakus

Znanstveni setovi za djecu i edukativni materijali

U ponudi imamo igračke za djecu koja smatraju da im igračke već odavno ne trebaju. Ne trebate se brinuti ako su vaša djeca odavno odbacila igračke i počela gledati dokumentarce o dinosaurima ili svemiru. To ne znači da vam je dijete prerano odraslo i odbacilo dječje čari, nego da je nadareno i znatiželjno jer ga počinju zanimati znanosti. Uz brojne znanosti, dolaze i brojni interesi pa zato u ponudi imamo igre koje su prilagođene svakoj dječjoj želji:

Ako je vašem djetetu uzor Nikola Tesla, zasigurno će se oduševiti igrama poput Solarna energija – 14 u 1 ili Mali laboratorij – Solarna energija.

Solarna energija -14 u 1

Mali labaratorij - Solarna energija

Nekad djeca znaju govoriti da će napraviti robota, a roditelji to ne shvaćaju ozbiljno sve dok ih jednog dana iznenade. Za djecu s tom željom imamo u ponudi Robot Kodo.

Robot Kodo

Ako vaše dijete želi jednog dana postati doktor ili doktorica, idealan odabir igre je Edukativna igra Ljudsko tijelo koja sadrži brojne rekvizite poput kostura, 9 organa, Petrijeve zdjelice, stetoskopa…

Edukativna igra - Ljudsko tijelo

Edukativni igre i setovi za crtanje...

Kreativnost ne poznaje godine. U crtanju, bojanju i kreativnim setovima uživaju djeca svake dobi. Crtanje donosi brojne benefite svakom djetetu, počevši od motorike pa sve do osjećaja relaksacije.

U našem asortimanu možete pronaći najbolje brendove poput Lyre, Carioce, Giotta i Jovija, preporučenih od strane edukatora.

Za svu djecu koja provode velik dio vremena s papirom i bojicom u ruci, donosimo neke od kreativnih setova uz koje će dotadašnje crtanje dosegnuti sasvim novi nivo:

Kreativni set za modeliranje i bojanje – jednorog

Jednorog je najpopularnija životinja koju vole sva djeca, bez iznimke. Jednorog za djecu predstavlja nešto bajkovito i čudesno, a uz ovaj set djeca će kreirati najposebnijeg jednoroga – vlastitog!

Kreativni set za modeliranje i bojanje + 18 flomastera - Jednorog

Puzzle za bojanje + 12 flomastera – avantura

 Set koji spaja djetetove omiljene aktivnosti – slaganje puzzli i bojanje.

Puzzle za bojanje + 12 flomastera - Avantura

Set za modeliranje i bojanje – Giotto be-be

 Umjetnik se postaje već od malih nogu uz ovaj Giotto kreativan set!

Set za modeliranje i bojanje - Giotto be-be

Zaključak

Ako želite kvalitetnu didiaktičku igračku dođi i posjeti nas na Interliberu, paviljon 6, štand 4G. Na samom štandu čekaju vas posebni popusti.

Lucija Petrić

Lucija Petrić

studentica kroatistike