DRVENE IGRAČKE - NAŠIH 7 PRIJEDLOGA

 

Drvene igračke za djecu ponovno su postale hit. Nikad nisu ni izašle iz mode samo su se možda malo “pritajile” posljednjih godina i pustile plastiku da vlada. Mislim da je tome došao kraj s obzirom da se svijet sve više okreće suradnji s prirodom. Konačno.  

Drvene igračke pružaju doživotnu garanciju

U našem prijašnjem tekstu naveli smo razloge zašto dajemo prednost drvenim igračkama nad plastičnim.

Sada ti donosimo 7 prijedloga za drvene igračke iz naše ponude. Jako, jako teško smo se odlučili koje ćemo odabrati jer su sve koliko izgledom, toliko i namjenom vrlo privlačne.

Sve igre su djelo poznatog francuskog proizvođača drvenih igračaka Vilac. Već više od 100 godina proizvode edukativne igračke i prisutni su diljem svijeta. Premium kvaliteta i atraktivan dizajn odlika su svih Vilac igračaka.

DRVENE IGRAČKE ZA DJECU - NAŠIH 7 PRIJEDLOGA

1.DRVENA RETRO KUHINJA VILAC

Dječje kuhinje totalni su hit. Kako i ne bi bile kad su toliko vjerno napravljene da će svaki mali kuhar imati osjećaj da kuha u pravoj pravcatoj kuhinji. Drvena retro kuhinja ima sve elemente za “skuhati” najbolje jelo na svijetu. Teško će se drvena kuhinja uništiti pa postoji mogućnost da više naraštaja naslijedi ovu igračku. 

DRVENA RETRO KUHINJA VILAC

2.  MAGIČNO KAZALIŠTE

Imitativne igračke potiču na razvoj i poboljšanje komunikacije kod djece. Drveno kazalište sadrži sve elemente da se osjećate kao u pravom kazalištu; pozornica, prostor za orkestar, balkoni… Uz ovo maštovito oslikano drveno kazalište sve predstave bit će lako odglumiti. 

MAGIČNO KAZALIŠTE

3. DRVENE KOCKE - SLAGANJE LIKOVA

Drvene kocke za slaganje inspirirane različitim ljudskim likovima. U paketu dolazi 50 drvenih kockica s raznim motivima koji potiču maštu i kreativnost. Kocke se mogu kombinirati i slagati u brojne oblike. Dijete razvija finu motoriku, logički razmišlja i polako ulazi u svijet geometrije. 

DRVENE KOCKE ZA SLAGANJE - LIKOVI

4. DRVENI GLAZBENI BLOKOVI S MOTIVIMA MORA

Set se sastoji od 11 drvenih kocaka koje pri treskanju ispuštaju zvukove.  Potiču kod djece da osjetilima otkrivaju igračku. Kocke se mogu slagati u raznim kombinacijama te se mogu sagraditi različiti oblici. 

DRVENI GLAZBENI BLOKOVI S MOTIVIMA MORA

5. FLIPPER – PODMORJE

Zanimljiva igra flipper dolazi u drvenoj verziji i već je samim time privlačna. Oslikan je motivima podmorja; morskim dnom i  životinjama koje igru čine još zabavnijom. S desne strane nalazi se ručica za ispucavanje loptice dok pritiskom na donje bočne “dugmiće” loptica gađa bodove na ploči.  Flipper je igra koja potiče razvoj koordinacije pokreta i logičkog razmišljanja. 

FLIPPER PODMORJE

6. STAZA ZA AUTIĆE VILACITY

Drvena staza za autiće? Zvuči zabavno ali i nešto što bi moglo postati dugogodišnja igračka za tvog dječaka.  U setu se nalazi mnoštvo drvenih i metalnih dijelova koji  će uz malo mašte kreirati pravu prometnicu i sve što ide uz nju! Igra uz stazu za autiće potiče imitativne vještine kod djeteta te razvija maštu i kreativnost. 

STAZA ZA AUTIĆE VILACITY

7. KUĆICA ZA LUTKE ELIZA

Svaka djevojčica gledajući svoju mamu sanja o svom kućanstvu. Zamišlja svoju kućicu, svoj ormar, kuhinjicu…ova drvena kućica zadovoljit će njene potrebe dok jednog dana zaista ne bude imala svoju kuću u pravoj veličini. Igra uz drvenu kućicu sa svim pripadajućim elementima potiče imitativne vještine, finu motoriku te razvoj mašte i kreativnosti.  

DRVENA KUĆICA ELIZA

ZAPAMTI!

Brojne su prednosti drvenih igračaka za djecu; sigurne su za igru, ne proizvode buku, potiču na interakciju i razvoj mašte. I ono vrlo važno – bezvremenske su, što znači da ako ih spremiš na sigurno, možda će se više generacija igrati s njima. 

Nadamo se da smo ti pomogli s našim prijedlozima. 

Ana Zdrilić

Ana Zdrilić

Magistra primarnog obrazovanja