Drvene bojice za djecu

Drvene bojice za djecu su jednom riječju instrument. One su instrument izražavanja dječje kreativnosti. Uz njih dijete može nacrtati sliku koju je zamislio ili negdje vidio, pokazati svoj talent ili bojati iz čistog užitka. U vrtiću i osnovnoj školi, bojice su potrebne skoro na svakom satu. Kako je najlakše zabaviti bilo koje dijete, a da nisu igračke u pitanju? Bojicama i papirom, naravno.

Drvene bojice za djecu su jednom riječju instrument. One su instrument izražavanja dječje kreativnosti.

Za djela koja ostavljaju bez daha potreban je kvalitetan pribor. To nipošto ne vrijedi samo za profesionalne slikare i crtače. Ako djetetu kupujete prve bojice koje vam u dućanu dođu pod ruku ili one koje su najjeftinije, posljedice neprestanog pucanja bojica neće izostati. Također, njihov pigment neće biti zadovoljavajuć te papir vašeg djeteta može izgledati pomalo bljedunjavo. Kako biste izbjegli tužno djetetovo lice ili uskraćivanje petice iz likovne kulture, za vas smo pripremili nešto poput rangiranja bojica.

Drvene bojice za djecu - premium brendovi bojica

Kad govorimo o kvaliteti bojica i ostalog pribora, govorimo o markama Stadler ili Faber Castell. Odlične su i vrijedne svake kune. No, nisu nezamjenjive. U našoj ponudi nalazi se nekoliko brendova koji ili dijele mjesto s njima, ili su čak i ispred njih. Najbolji brend definitivno je brend Lyra, brend koji gotovo svaka škola u Njemačkoj koristi za sate likovne kulture. Nakon Lyre, izdvajamo popularne brendove Giotto i Jovi.

Drvene bojice za djecu - Lyra (premium njemački brend likovnog pribora)

 Lyra je jedan od onih brendova o čijem se nastajanju pričaju priče. Za vrijeme 18. stoljeća u Njemačkoj olovke i pokoju bojicu proizvodila su samo tesarska ili stolarska društva. Zbog toga je, nažalost, njihova kvaliteta jako patila. Napoleon Bonaparte je, između ostalog, oduzeo cehu stolara i tesara da prave olovke i bojice u njemačkom gradiću Numbergu. Tada je Johann Froescheis iskoristio priliku i registrirao svoju novu tvrtku pod nazivom LYRA PENCIL COMPANY.

Naziv Lyra ubrzo je postao asocijacija na olovke, bojice i ostali likovni pribor. Napredovali su iz dana u dan jer su kupci vrlo brzo prepoznali njihovu vrhunsku kvalitetu. Do današnjeg dana nastavila se isticati po svojim proizvodima koji postavljaju nove standarde kod bojica.

Drvene bojice Lyra ispunjavaju sve ono što su djeca oduvijek željela, a nisu znali da im se želje mogu tako lako ispuniti. One su jedan od onih proizvoda koji ne mogu proći nezapaženo u vrtiću ili razredu jer će svih zanimati gdje je to kupljeno.

Na Lyra bojicama nalaze se protuklizne udubine za palac, kažiprst i srednji prst kako bi djeca bojala bez problema i neugodne boli u ruci. Zahvaljujući protukliznim udubinama, čak je i šiljenje olakšano! No, s tim se djeca neće trebati pretjerano zamarati jer su njihove mine gotovo sasvim otporne na lomljenje. Uz pakiranja Lyra bojica od 12 ili 24 komada, na poklon dolazi i šiljilo koje je izrađeno upravo za ove bojice.

Drvene bojice Lyra, pak. 1/12 + šiljilo

Drvene bojice Lyra, pak. 1/24 + šiljilo

Drvene bojiceLyra groove slim, pak. 1/144

Njihove boje su intenzivne, a pigment vrlo mekan za bojanje. Imamo pravo otkriće za organiziranje svake dječje sobe ili vrtićkog prostora! Riječ je o Lyra drvenim bojicama u pakiranju od čak 144 bojice. Ovakvo pakiranje najbolji je izbor za djecu iz jedne vrtićke grupe, djecu koja imaju braću i sestre ili pak jedno dijete koje toliko voli bojati da mu morate neprestano kupovati nove bojice. Bez obzira na to koliko djece koristi ove bojice, svi će osim zavidnih slikarskih sposobnosti dobiti još jednu vještinu, a to je organiziranje i pospremanje bojica na mjesto. Lyra bojice su number one u Europi stoga se zasluženo nalaze i na našem popisu na prvom mjestu.

Drvene bojice Lyra groove slim, pak. 1/144

Drvene bojice za djecu - Giotto (brend stogodišnje tradicije)

Drugi na redu je vrhunski talijanski brend nastao 1920. godine. Već više od sto godina Giotto neumorno prati želje svojih kupaca i neprestano proširuje svoj asortiman kako bi ga djeca i dalje birala s jednakom radošću. Iako zbilja imaju bogat asortiman, njihove najbolje bojice su Giotto Stilnovo drvene bojice koje dolaze u pakiranju od 12 ili 24 komada. Giotto bojice su šesterokutnog oblika s tijelom i minom u istoj boji. Krase ih zlatni rubovi. Mekanog su pigmenta, a mine su im čvrste i ne lome se tako lako, stoga su idealne za vrtić ili školu.Još nešto što će djeca obožavati: svaka Giotto Stilnovo drvena bojica se može personalizirati! Naime, na svakom tijelu bojice se nalazi mjesto za napisati djetetovo ime.

Giotto Stilnovo drvene bojice s olovkom za brisanje

Ove bojice su mali korak za čovjeka, a velik za sat likovne kulture. I najvećim umjetnicima i slikarima učestalo se događaju pogreške dok rade na svojim djelima, pa tako i djeci. No, oni sad imaju priliku sve pogreške izbrisati pomoću ovih drvenih bojica s gumicom koja će ih besprijekorno obrisati.

Drvene bojice s gumicom za brisanje, pak. 1/12

Drvene bojice za djecu - Jovi (španjolski brend likovnog pribora)

Na trećem mjestu predstavljamo Jovi, španjolski brend likovnog pribora koji je nastao 1939. godine. Čak se 70 % njihovih artikala proizvodi u njihovoj tvornici nadomak Barcelone. Jovi se svrstava među najpoznatijim i najkvalitetnijim europskim proizvođačima likovnog pribora. Prepoznatljivi su po svojim inovativnim proizvodima i premium kvaliteti. Od srca su preporučeni od strane edukatora.

Jovi bojice – debele drvene bojice za djecu trokutastog oblika

Kad su u pitanju debele drvene bojice namijenjene najmlađima, vjerojatno nam svima prvo padne na pamet one brenda Maped koje su neosporive kvalitete. Ako tražite nešto takvo ili još bolje, došli ste na pravo mjesto! Uz ove debele drvene bojice trokutastog oblika, dijete razvija pravilan hvat. Njihova debljina je 4 milimetra i vrlo su lagane za šiljenje kako se djeca ne bi mnogo mučila. Pigment i izražene boje probudit će malog umjetnika u svakom djetetu!

Drvene bojice debele Jovi, trokutastog oblika, pak. 1/12

Kad smo već krenuli s rangiranjem bojica, vrijeme je da vam predstavimo i one, nazovimo to  srednje klase koje također imaju mnogo toga za ponuditi i koje će uljepšati sve dječje crteže. Najbolji primjer za to je Carioca, talijanski brend nastao 1965. godine specijaliziran za proizvodnju alata za razvijanje dječje književnosti.

 

Drvene bojice Carioca Akvarel pak. 1/12

Ove drvene bojice su ergonomsko trokutastog tijela te su odlične za pravilni razvoj hvata kod djece. Njihova visokokvalitetna mina topljiva je u vodi.

Drvene bojice Carioca akvarel, pak. 1/12

Drvene bojice tanke pastelne Carioca pak 1/24

Svijetle pastelne bojice san su svake male klinceze koja će uz ove bojice uspjeti nacrtati najljepšeg jednoroga! One su heksagonalnog oblika i čvrstih mina otpornih na padove.

Drvene bojice tanke pastelne Carioca pak 1/24

Drvene bojice neonske Carioca

Ove bojice namijenjene su malim umjetnicima koji se žele istaknuti drukčijim crtežima i živim bojama koje će ih dodatno uljepšati.

Drvene bojice neonske Carioca, pak. 1/6

Trokutaste dvobojne bojice Carioca pak 1/12

U ovom kartonskom pakiranju nalazi se 12 bojica, no one su dvostrane tako da uz 12 bojica zapravo dobijete 24. Ovakve su bojice veoma popularne kod svih školaraca. Sasvim su otporne na lomljenje i vrhovi im se neće tako lako slomiti.

Trokutaste dvobojne bojice Carioca, pak 1/12

Zaključak

U moru prekrasnih bojica, teško je odabrati jedne. Vjerujem da se roditelji i djeca često nađu pred ne tako lakim odabirom. U ovom tekstu predstavili smo vam crème de la crème među bojicama, sve posebne na svoj način. Najbrži put do pronalaženja idealnih bojica je osluškivanje djetetovih potreba. Koliko često koristi bojice, jesu li namijenjene za školu ili vrtić ili ih pak koristi samo doma? Nakon što odgovorite na ta pitanja, pronaći ćete idealne bojice za vašeg malog umjetnika u usponu.

Lucija Petrić

Lucija Petrić

studentica kroatistike