Najbolje didaktičke igračke za djecu po našem izboru

Odabrali smo za tebe nekoliko igračaka za koje smatramo ( usudit ću se reći i garantiramo ) da utječu na pravilan razvoj tvog djeteta.  Didaktičke igračke za djecu prilagođene po dobi i interesu mališana.  

Guralica ( s dodatnim sadržajem ) pomaže djeci u motoričkom razvoju.

Naš test o didaktičkim igračkama za različitu dob pomoći će ti u pronalaženju adekvatne igračke.. Igračka treba biti prilagođena jer u suprotnom izaziva smanjen interes za igru, ne utječe na psihomotorni razvoj, ne potiče dijete na rješavanje problema – što su zapravo glavni zadaci didaktičke igračke. 

Izdvajamo iz ponude Liber Media webshop-a nekoliko igračaka koje smo prema našoj procjeni ( a i statističkim podacima iz prodaje ) procijenili kao vrlo bitne za razvoj djeteta i naravno, zabavu. 

DIDAKTIČKE IGRAČKE ZA DJECU U DOBI OD 0 DO 12 MJESECI

GURALICA GUSJENICA GUSGUS

Atraktivna gusjenica, veselih boja i oblika, potiče dijete na puzanje i kretanje. Pritiskom na sredinu tijela gusjenice, ona ubrza i projuri pored djeteta, motivirajući ga da krene za njom!

GURALICA GUSJENICA
GUSGUS

MEKANE KOCKE – OSJEĆAJI

Mekane kocke, ilustrirane jednostavnim i prepoznatljivim motivima sa svih strana. Namijenjene djeci koja počinju pogledom, zvukom i dodirom otkrivati svijet. Tu su životinje, vozila, predmeti, hrana i razni oblici…baci kocku, složi niz – igraj se!

MEKANE KOCKE - OSJEĆAJI

TOBOGAN S LOPTICAMA

Udarac čekićem po lopticama stvara zabavni zvuk i znak da loptica kreće na putovanje! Odlična multifunkcionalna igračka koja potiče djecu na preciznost pokreta i na raspoznavanje boja, razvija pažnju i koncentraciju.

TOBOGAN S LOPTICAMA

DIDAKTIČKE IGRAČKE DOB OD 1 DO 3 GODINE

GURALICA BIJELI RETRO AUTO

Ova retro guralica sigurno će privući pažnju gdjegod se pojavi! Odgurivanjem nožicama te lakim manevriranjem volanom, dijete se kreće željenom brzinom.

GURALICA BIJELI RETRO AUTO

KOCKE ZA SORTIRANJE

Više je kriterija po kojima se ove kocke mogu sortirati. Hoće li to biti prema ilustracijama, veličinama ili likovima, neka dijete samo odluči!

KOCKE ZA SORTIRANJE

GLAZBENE KOCKE – FARMA

Jedanaest glazbenih kocki s motivima životinja s farme. Protresi kocku i čut ćeš zabavno glasanje životinja! Osim što ti mogu poslužiti kao glazbeni instrumenti, ove kocke možeš i slagati na više načina! 

GLAZBENE KOCKE - FARMA

DIDAKTIČKE IGRAČKE ZA DOB OD 3 DO 6 GODINA

SLAGALICA MINI WAFFLE

Pri slaganju kocki i stvaranju novih oblika djeca razvijaju znatiželju, koriste sva svoja osjetila, istražuju talente i kreativnost, povezuju i uče. Mali prstići slažući nove oblike ni ne pomišljaju koliko vježbaju svoju motoriku.

Pogledaj našu Mini Waffle radionicu, možda dobiješ ideju za slaganje!

SLAGALICA
MINI WAFFLE

STAZA ZA VLAKOVE – GRAND EXPRESS

Drvena staza vlakove sastoji se od 40 dijelova : 1 lokomotive, 4 vagona, kolosijeka od 24 komada, 1 stanica, 2 kuće, 2 znaka, 4 stabla i 2 putokaza. Sve što ti treba za vožnju vlakom dolazi u pakiranju.

Sretan put!

STAZA ZA VLAKOVE - GRAND EXPRESS

DRVENA IGRA – ČOVJEČE, NE LJUTI SE!

Dobra stara društvena igra koju svi znamo igrati! U ovom setu figurice su vrlo privlačne; životinje u pastelnim bojama. Baci kocku, dobit ćeš broj koraka koliko životinjice moraju napraviti po ploči.

Neka bolji pobijedi!

ČOVJEČE, NE LJUTI SE!

DIDAKTIČKE IGRAČKE ZA DJECU U DOBI OD 6 + GODINA

SLAGALICA INCASTRO

Incastro STEM slagalica za djecu koja razvija osnove znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Zbog svojih netipičnih oblika vrlo je privlačna djeci. Incastro slagalice inspirirane su Montessori metodom što znači da je naglasak na stvaranju poticajne okoline za učenje, povećanju dječje prirodne radoznalosti i omogućavanju spontanog učenja otkrivanjem, kroz igru.

Uz našu slagalicu Incastro sigurno ćeš se satima zabavljati.

SLAGALICA INCASTRO

ABAKUS

Set uključuje 90 kockica, 12 predložaka za učenje, 6 vertikalnih štapića, 6 utora za umetanja i upute za rad. U početku dijete može samo slagati nizove no uz ovu igru možeš postati pravi mali matematičar i računati ozbiljne zadatke!

Abakus i njegove prednosti.

ABAKUS
IGRA PRONALAŽENJA – ABC

Igra kao stvorena za predčitača ili početnog čitača. Pronađi te poveži slovo i sličicu sa riječi koja počinje tim istim slovom. Koncentracija i brzina ključne su za ovu igru. 

IGRA PRONALAŽENJA - ABC

Nadamo se da su ti ovi primjeri pomogli odabrati pravu didaktičku igračku primjerenu dobi djeteta kojem ju kupuješ. 

Uživajte u igri!

Ana Zdrilić

Ana Zdrilić

Magistra primarnog obrazovanja