CRTANJE ŽIVOTINJA
UZ POMOĆ BROJEVA

 

Crtanje životinja često djeci predstavlja problem. I sama sam se kao dijete mučila i na sto načina pokušavala dobiti savršenog slona ili medvjeda, nije bilo lako. No, pogledaj naših nekoliko trikova kako nacrtati životinje – i to POMOĆU BROJEVA pa ćeš vidjeti da zaista ne mora biti tako TEŠKO. 

Zvuči nevjerojatno? Pogledaj u nastavku teksta.

crtanje životinja jeci predstavlja problem

Rijetki su oni kojima je crtanje životinja jača strana. Ne znam za tebe, ali meni je mama ilustrirala lektire u osnovnoj školi. Sad kad sam učiteljica vidim koliko je to bilo pogrešno, da ne kažem glupo, jer i sama više volim  vidjeti nesavršeni dječji crtež u bilježnici nego mamin pokušaj ( uz nadanje da se ne primijeti da je ona crtala ).

U našem prijašnjem tekstu pročitaj zašto je CRTANJE važno za razvoj djeteta. 

ZAŠTO JE CRTANJE ŽIVOTINJA TEŠKO?

Crtanje životinja doista je komplicirano jer, kao i kod crtanja čovjeka, treba „pogoditi“ izraz lica, ruke, noge tijelo u pokretu ili mirovanju. Djeca često odustanu odmah na početku jer pokušaju nekoliko puta nacrtati životinju koju žele, pogriješe, krenu ponovno – ne dobiju ono što su zamislili i strpljenje je potrošeno! Slično je i kod odraslih, samo što smo mi  rijetko u prilici da moramo crtati životinje, ili bilo što drugo. Osim ako nam je to struka.

CRTANJE ŽIVOTINJA POMOĆU BROJEVA

Jeste li probali? Ako niste, morate! Ovo je zabavan način na koji će tvoje dijete naučiti lako crtati životinje. Brojke su baza te na njima nastaje ostatak crteža. Uz nekoliko poteza, brojka će, s nekoliko dodatnih linija, činiti savršen crtež životinje.

 Idealna aktivnost da dijete:

  • uči brojeve
  • crta
  • razvija finu motoriku
  • opušta se
  • zabavlja se
  • mirno je i zaigrano, barem neko vrijeme 🙂


KRENIMO S CRTANJEM…

1. ŽIRAFA

Nacrtajmo zajedno žirafu uz pomoć broja 1

žirafa

 

2. PTICA

 Nacrtajmo zajedno pticu uz pomoć broja 2


3. MAJMUN

Nacrtajmo zajedno majmuna uz pomoć broja 3

majmun


4. LEPTIR

Nacrtajmo zajedno leptira uz pomoć broja 4

leptir


5. LAV

Nacrtajmo zajedno lava uz pomoć broja 5

crtanje životinja lav

VIDIŠ DA NIJE TEŠKO 🙂


6. PUŽ

Nacrtajmo zajedno puža uz pomoć broja 6

puž


7. ZMAJ

Nacrtajmo zajedno zmaja uz pomoć broja 7

zmaj


8. MEDVJEDIĆ

Nacrtajmo zajedno medvjedića uz pomoć broja 8

medvjedić


9. PAUN

Nacrtajmo zajedno pauna uz pomoć broja 9

paun


10. SVINJA

Nacrtajmo zajedno svinju uz pomoć broja 10

svinja

ZAKLJUČAK:

Bez brige, ovo nije još jedan tutorijal koji prikazuje idealan crtež životinje koji , nažalost,  djeca ne mogu „ prekopirati “ gledajući i prateći upute. Ovo je tutorijal o crtanju prilagođen djeci jer zaista, dok gleda video ( ili fotografiju ) baš svako dijete s lakoćom će nacrtati ovih 10 životinja koje smo odabrali.

Mi smo za crtanje životinja odabrali flomastere i bojice iz naše ponude. Kombinirali smo više vrsta flomastera. Za malene dječje prstiće možda bi bolji odabir bile debele drvene boje i debeli flomasteri dok je za finije i preciznije pokrete uvijek bolje odabrati tanke verzije likovnog materijala. Ukoliko te zanima koju varijantu odabrati bilo bi dobro pročitati naš tekst o običnim i neobičnim flomasterima.

Pridružite se djeci i uživajte u zajedničkoj , zabavnoj aktivnosti!

Ana Zdrilić

Ana Zdrilić

Magistra primarnog obrazovanja