Božićni pokloni za djecu - ideje i prijedlozi
12 Pro

Božićni pokloni za djecu - ideje i prijedlozi

Božićni darovi za djecu - kako ih odabrati?

Božićni pokloni za djecu velika su radost i sreća za cijelu obitelj. Zbog božićnih poklona redovito se posprema soba, popravljaju ocjene i jede povrće bez prigovaranja. Sve to samo kako bi Djed Božićnjak pokupio pismo koje je dijete pomno napisalo, pročitao ga i odlučio donijeti dobrom djetetu upravo ono što je poželio. Ako ove godine imate ulogu Djeda Božićnjaka, pred vama je tekst koji će vam pomoći da to besprijekorno obavite. 

Sva djeca u Božiću pronalaze radost i uživaju u svemu što Božić nudi – odmor na zimskim praznicima, bezbrižno druženje s obitelji i prijateljima na okupu, iščekivanje poklona...Roditelji baš i nisu te sreće jer su upravo oni mozak cijele operacije koja organizira božićnu čaroliju. Njihova se "to do" lista u prosincu povećava iz dana u dan jer trebaju kupiti ukrase pa ih postavljati, okititi bor, saznati zašto pola postavljenih lampica ne radi, peći kolače, dogovoriti s obitelji tko koga posjećuje... Dragi roditelji, znamo da vam nije uvijek lako jer barem zbog djece morate ostati u božićnoj euforiji, iako ste pomalo nenaspavani i umorni. No, možemo vam pomoći u djeci najdražem dijelu Božića ovim vodičem kroz božićne poklone.

Kupovina božićnih poklona za djecu

Svi smo mi barem jednom pomislili da je kupnja božićnih poklona gnjavaža u kojoj ne uživamo onoliko koliko bi trebali. U shopping centar se zaputimo ispunjeni božićnim duhom kao Jim Carrey u filmu Elf, a izađemo iz njega kao Grinch. Gužve, nedovoljan izbor, nemogućnost pronalaska poklona koji će osobu kojoj je namijenjen “izuti iz cipela”... Svi ti faktori uvelike utječu na našu kupovinu, a potom i na naše raspoloženje. Prije nego što se zaputite po darove za svoje najbliže, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam olakšati potragu te vas navesti na pravi put.

Božićni pokloni za djecu - savjeti za sve roditelje

Ne odgađajte kupovinu za zadnji trenutak!

Savjetujem vam ovo iz vlastitog iskustva: Nemojte započeti kupnju božićnih poklona u popodnevnim satima 23. prosinca s velikim očekivanjima. Gužve koje ćete zateći bit će nevjerojatne, kao da su se svi stanovnici vašeg grada smjestili baš u ovu trgovinu. Police će biti gotovo sablasno prazne, a neki od preostalih artikala za koje niste ni sanjali da ćete ih kupiti otići će s vama kući i postati pokloni za vaše najbliže. Učite na mojim greškama i kupite svoje poklone maksimalno dva tjedna ranije. Organizacija je ključ uspjeha Ako pomno isplanirate što kupujete ove godine, garantiramo vam da ćete s užitkom ići po trgovinama i istraživati web stranice. Naravno, nema ništa loše u tome da ušetate u trgovinu i spontano odaberete poklon, no ipak je preporučljivo barem okvirno znati što ćete kupiti. Dođite donekle pripremljeni u trgovinu Prije odlaska u trgovinu za koji ste čvrsto odlučili da vam je zadnji, odredite kome i što kupujete. Vjerojatno ćete bez problema kupiti nešto za što ste uvjereni da će se svidjeti vašoj mami, no do problema će vrlo brzo doći ako trebate kupiti poklon osobi koju baš i ne poznajete, a igrom slučaja joj ovog Božića idete u posjet.

Vječno pitanje – Što kupiti djeci za Božić?

Ako pitate nekoliko ljudi što žele da im kupite za Božić, dobit ćete različite odgovore. Netko će vas moliti da mu ništa ne kupite, a netko će vam samo poslati link proizvoda kojeg želi. Kod djece je odgovor na ovo pitanje vrlo jednostavan i predvidljiv, a baš uvijek glasi – igračke!

Najbolji su odabir:

  • Igračke prilagođene djetetovoj dobi – one su prilagođene i djetetovim potrebama
  • Igračke sa svrhom i funkcijom – didaktičke, senzoričke, STEM, imitativne... uz te igračke, djetetu poklanjate mnogo više od nje

Božićni pokloni za djecu od 0 do 2 godine

Postoji li išta ljepše od prvog djetetovog Božića? Iako plijeni pažnju u svom neodoljivom božićnom kompletiću i zvijezda je večeri, želi sudjelovati u Božiću baš poput ostatka kućanstva. Ne može vam to još reći, ali će to pokazat pružajući vam ruke, laganim smiješkom, dopuzati do vas ili se odvažiti pokušati odšetati do bora kako bi bolje vidio odakle dolazi ta šarena svjetlost. Mališani najviše reagiraju na boje i zvukove, stoga bi vam to trebao biti glavni kriterij kad im odabirete poklone. Povlačilice, velike umetaljke, guralice, puzzle i kocke jedni su od brojnih dječjih favorita. Naš prijedlog za poklone djeci u najranijem razvoju su mala remek-djela premium francuskog brenda Vilac.

Uz Vilac igračke djeca razvijaju orijentaciju u prostoru, motoričke sposobnosti, taktilnu percepciju, koordinaciju ruka-oko... Samo jedan pogled na igračke bit će dovoljan da vam osvoje srce svojim profinjenim minimalizmom koji nas podsjeća na Pariz. Njihove su guralice inspirirane retro autićima iz starih francuskih filmova, njihalice su decentni bijeli konji, a glazbene kocke nezamjenjiva dječja igračka. Vilac pokloni nikad neće završiti zaboravljeni na dnu ormara. Nakon što se djeca s njima prestanu igrati, oni postaju neizostavni detalji u svakoj sobi.

Premium pokloni

Retro dječja guralica bazirana na poznatom Citroënu 2CV. Savršen suputnik za malu djecu koja s pouzdanjem izlaze na put i razvijaju svoje motoričke sposobnosti i ravnotežu.

Guralica za djecu

Za one koje uistinu želi kupiti poseban božićni poklon za dijete, ovo je njihalica koju moramo istaknuti. Osmišljena od strane poznatih francuskih dizajnera, mamac je svačije oči...

Njihalica "Dijamantni konj"

Atraktivna kolica koja sadrže 24 drvene kocke u prirodnim i živim bojama. Ova mala kolica pomažu mališanima da nauče sigurno hodati.  Pogledaj našu kompletnu ponudu guralica, njihalica i autića.

Guralica s kockama

za dječju sobu 

Didaktičke igračke

Drveni oblici koji se smještaju u utore potaknuti će svako dijete da dobro promisli prije svakog poteza. Kutija je obojana prirodnim, upečatljivim bojama. U kocki se nalaze oblici: valjak, kocka, zvijezda i trokut koji stvaraju zvuk.

Kocka za sortiranje

Igra ranog učenja kako naučiti brojati. Djeca otkrivaju različito povrće koje moraju umetnuti u vertikalne drvene utore. Vježbaju preciznost pokreta i zabavljaju se sa ptičicama na stablu.

Umetaljka za djecu

Jedanaest drvenih kocki za otkrivanje zvukova. Lagano protresi kocku i čuti ćeš jedan od njih. Mogu se slagati jedna na drugu i graditi različite likove. Ilustrirala ih umjetnica I.P. Arrhenius.

Glazbene kocke

I za kraj ostavili smo kocke. I to baš neobične Meli kocke koje svojim oblikom omogućavaju lagano slaganje 2D i 3D oblika. Kroz igru naučiti će razlikovati boje, razvijati će logičko zaključivanje i poticati ranu kreativnost.

Meli Maxi

Božićni darovi za djecu od 3 do 5 godina

U ovoj fazi života djeca postaju mali ljudi. Vjerojatno ste do sad čuli da se to razdoblje naziva malim pubertetom koji najčešće krene iza 3. godine. Baš kao i prave “pubertetlije”, i djeca žele biti kao odrasli. Došlo je vrijeme za imitativne igre! Njihove motoričke vještine su razvijene i njihova orijentacija u prostoru je sasvim solidna.

Sad je vrijeme za poticanje njihove kreativnosti, mašte, razvijanje govora i izražavanja. Uz imitativne igre djeca na svoj način oponašaju odrasle i ono što su doživjeli i percipirali, prenijet će u igru na svoj način. U našoj ponudi možete pronaći pravo bogatstvo imitativnih igri. Uz neodoljive Vilac kuhinje mališani mogu pomoći u izradi božićnih kolača ili režirati i odglumiti božićnu predstavu u kazalištu.

Premium Božićni pokloni za djecu

Retro drvena kuhinja idealan je element za svaki imitativni kutak. Djeca od najranije dobi uče kako razviti kulinarske vještine, počistiti kuhinjski stol i pospremiti namirnice. Razvija imitativne vještine, potiče djecu na zabavu i igru.

Retro kuhinja

Ovo kazalište djelo je poznate ilustratorice Ingela P. Arrhenius. Svojim izgledom i oblikom ukras je za svaku sobu. Visoko je 110 cm, širine 115 cm i uključuje 3 lutke za početnike.

Kazalište za djecu

Kompletan parking sustav sa dizalom, auto praonicom, benzinskom stanicom, auto servisom, heliodromom i toboganom za autiće zabavlja i educira djecu.

Garaža za djecu

Voli li i tvoje dijete preuređivati kuću, čistiti sobe i igrati se obiteljskih zadataka? Ovaj set pružit će sate zabave za one koje uživaju u tim aktivnostima.

Kućica za lutke "Eliza"

Za sve one koji obožavaju glazbu, pripremili smo klavir. Budući glazbenici će obožavati ovaj minijaturni set. Napravljen od premium drva, lijepo će pristajati u svakoj dječjoj sobi. Možete ga pronaći na našem webu u crnoj i bijeloj varijanti

Klavir za djecu

Kreativne igračke za djecu

Meli kocke omogućavaju djeci da izraze svoju kreativnost. Slaganje kućica, dvoraca, vozila ili svemirskih brodova sada je sasvim lagano i zabavno. Ono što je najbolje je što se možeš igrati satima sa svojom bracom ili sekom. Ovdje možeš pročitati više o svim prednostima Meli kocki. Božićni pokloni za djecu i naši prijedlozi:

Meli basic

Za one koji obožavaju imitativne igre imamo jedan zanimljiv prijedlog. Set sadrži čajnik, poslužavnik, četiri tanjurića i čašice za čaj. Na dnu čajnika nalazi se metalni “leptirić” za navijanje glazbe. Prilikom naginjanja čajnika, započinje svirati glazba i djeca uživaju u ugodnim melodijama.

Glazbeni set za čaj

Brojne su prednosti društvenih igara i za njih nam je potrebno samo "pravo" društvo. Ovdje možete pročitati naše prijedloge društvenih igara. Jedna od preporuka bila bi sigurno drvena igra "Četiri jabuke". Drvena igra - 4 jabuke u nizu s crvenim i zelenim plodovima. Ispustite komad s vrha tako da padne na dno. Naizmjence. Pobjednik je igrač koji uspije staviti 4 jabuke iste boje u red vodoravno, okomito ili dijagonalno. Zabavite se uz ovu napetu društvenu igru!

Društvna igra "Četiri jabuke"

Otkrivanje magnetnih sila veliki je izazov svu djecu. Magnetna kutija za pecanje potiče strpljivost i preciznost kod djece. Na poleđini svake ribice nalaze se i brojevi pa djeca ujedno vježbaju i zbrajanje. Ukupno 4 štapa i 20 magnetnih ribica pa u igri može sudjelovati više igrača.

Magnetna kutija za pecanje

Božićni pokloni za djecu od 6 i 8 godina

Ova su djeca lagano pozdravila vrtić i upoznala se s brojevima i slovima. U božićnim praznicima uživaju kao nikad do sad. Otkrijte najdraži predmet u školi malog genijalca kojem kupujete poklon. U našoj ponudi možete pronaći igračke za gotovo svaki osnovnoškolski predmet. Posebno bismo izdvojili razne matematičke igre uz koje svako dijete na zabavan način može ovladati zbrajanjem i oduzimanjem, množenjem i dijeljenjem, pa čak i razlomcima! Za one koji preferiraju jezike imamo igre o hrvatskoj, engleskoj i talijanskoj abecedi. Ljubitelje likovnog zasigurno će jako razveseliti likovna kutija puna kvalitetnih proizvoda ili kreativni set. Uz ove igračke, učenje kroz igru nikad nije bilo zabavnije!

Tablica množenja

Pročitaj naš tekst 5 načina kako lakše svladati tablicu množenja.

Mozgalica za djecu

Kutija za likovni je nešto praktično i potrebno za čitavu školsku godinu. Zanima te koje sve likovne kutije postoje? Pročitaj naš tekst o prednostima likovne kutije.

Božićni pokloni za djecu - znanstvene i STEM igre

Upravo su STEM igračke odličan izbor igračaka koje će vašoj djeci omogućiti istraživanje svijeta na jedan potpuno drugačiji način. STEM je kratica za znanost (Science), tehnologiju (Technology), inženjering (Engineering) i matematiku (Mathematcs).  Kao što je već jasno i iz same kratice, ove igre odličan su temelj za razvoj logičkog i kritičkog mišljenja koje odlikuju male znanstvenike. Sa svim svojim dobrobitima, STEM postaje sve poznatija i bitnija tema u ranoj edukaciji djece.

Robot Kodo

Istražite nebo s planetarijom HD. Upoznat ćete razne zvijezde i sazviježđa, te planete na našoj mliječnoj stazi. U pakiranju se nalazi i ilustrirana knjižica sa zanimljivim informacijama o planetima, mjesecu, suncu i zvijezdama.

Planetarium

STEM slagalica za djecu Incastro. Otkrij kako napraviti mobilne i izazovne 3D strukture? 

Slagalica Incastro

Božićni pokloni za djecu od 9 i više godina

Čak i ako ne očekuju igračke ovog Božića, iznenadite ih znanstvenim setovima ili društvenim igrama u kojima mogu uživati sa svojom obitelji i prijateljima. Znanstvenim setovima možete djetetu pokazati da ga slušate dok govori o svojoj budućoj karijeri. Uz njih će njegove božićne želje biti ostvarene. Božićni pokloni za djecu i naši prijedlozi:

Levitirajući globus

Plazma kugla koja se nalazi u našoj ponudi inspirirana je izumom fizičara i elektrotehničara Nikole Tesle koji je 1894. godine spajao plazma kuglu s visokofrekventnim strujama s Teslinog transformatora i tako dobio sjajne zrake.

Plazma kugla

Djeca obožavaju mikroskop i zanimljiv je božićni poklon za djecu.

Mikroskop za djecu

Zaključak

Najbolji pokloni su oni koji su u potpunosti prilagođeni djetetovoj dobi i njegovim potrebama. U našem asortimanu zasigurno ćete pronaći pravi poklon za vaše dijete. Sretno u potrazi!

Najnovije

Hrvatska abeceda - kako je približiti djeci?

Hrvatska abeceda predstavlja temelj hrvatskog jezika. Zaronite u svijet 30 slova koja oblikuju bogat..

Memory igre za djecu - 5 razloga zašto ih koristiti

Memory igre za djecu - alat za razvoj dječjeg mozga. Saznaj 5 razloga zašto ih koristiti u igri i uč..

Osnovne boje - kako boje oblikuju naš život?

Upoznajte osnovne boje - primarne i sekundarne boje koje čine temelj svijeta boja. Otkrijte njihovo ..

Slonovi - uvod u fascinantni svijet divovskih sisavaca

Zabavite se s djecom uz edukativne igre o slonovima. Naučite, igrajte se i razvijajte vještine uz na..

Zbrajanja i oduzimanja do 5 - razvijanje predmatematičkih vještina

Učenje zbrajanja i oduzimanja do 5 nikada nije bilo zabavnije! Otkrijte razne metode i aktivnosti za..