Kako se kvalitetno pripremati za Halloween?

Boje za lice nezaobilazni su saveznici za najbolju masku u najstrašnijoj noći u godini, Noći vještica! To je jedna noć u kojoj svako dijete može postati što god poželi uz pomoć odgovarajućeg kostima. No, kad malo bolje razmislimo, postoji nešto važnije od kostima. Za cjelokupan dojam, potrebna je boja za lice!

Boje za lice nezaobilazni su saveznici za najbolju masku u najstrašnijoj noći u godini, Noći vještica!

Boje za lice često nepravedno zapostavljamo ili sasvim izostavimo. Tu grešku najlakše je uočiti kad završimo s maskiranjem i shvatimo da nešto fali ili kad pogledamo kako se zamaskirao netko drugi. Primjerice, ako djetetu navučete kostim kostura i smatrate da je to za njega dovoljno, vrlo vjerojatno će se razočarati. Kad se pogleda u ogledalo, vidjet će da je dobro obučen, ali se njegovo lice nije ni najmanje promijenilo.

 Svako dijete, ako se maskiralo za Noć vještica, želi sljedeće :

  • Da ga nitko isprva ne prepozna i da se ljudi potrude u otkrivanju tko se skriva ispod te maske
  • Divljenje prijatelja/obitelji/ostalih učenika koji će kostim smatrati strašnim
  • Istinsko zadovoljstvo uspjehom maskiranja koje uvelike utječe na djetetovo samopouzdanje

Za uspjeh i zaokružen izgled čitave maske neizostavne su boje za lice!

Boje za lice - Najčešći problemi kod pripremanja za Halloween

Priprema u zadnji tren

Naravno da priprema za Noć vještica ne treba početi za vrijeme ljetnih praznika, ali lagana priprema barem tjedan dana prije svakako je poželjna. Djeca se trebaju dogovoriti s roditeljima ili prijateljima u što će se maskirati, a zatim vidjeti je li njihova ideja izvediva. Uz odgovarajući kostim i face paint, svako dijete ima priliku postati što god poželi!

 Prekratka potraga

Ruku na srce, najlakše je kupiti boje za lice kao i ostatak kostima u obližnjem supermarketu. To rješenje uvijek je jednostavno i jeftino. Ako malo bolje pretražite, sigurno će vas dočekati veći izbor, i što je još bitnije, bolja kvaliteta.

Neodgovarajuće boje

Ako nije kvalitetna, boja na djetetovom licu neće nužno biti ista ona kao i na poleđini proizvoda. Kod neprovjerenih boja vrlo je česta situacija slab pigment, bljedunjava boja ili čudna struktura. Nažalost, još je češća situacija veliko razočarenje na djetetovom licu kad umjesto zelenog zombija izgleda poput blijedožutog cvijeta.

Vidno loš sastav proizvoda

Boje bogate parabenima ili alergenima ne želite na licu svog djeteta. Naravno, Halloween traje nekoliko sati, ali malo je vremena dovoljno za veliku štetu. Ako pomno birate svoju šminku pazeći na njene sastojke i sigurnost, onda to dugujete i svom djetetu. Ne zaboravite na činjenicu da je dječje lice mnogo osjetljivije od vašeg.

Jovi boje za lice

Srećom, na sve ove probleme imamo idealno rješenje koje se nalazi u pakiranju Jovi boja za lice.

Boje za lice – krema

U paketu Jovi boja za lice nalazi se čak 6 staklenki od 8 ml. Boje u paketu su: crna, plava, žuta, bijela, zelena i crvena. Te boje su ključne u izradi nekih od najpopularnijih maski za Noć vještica. Poznate su po veoma visokoj pokrivnoj moći i izraženom pigmentu.

Tekstura Jovi boja za lice ugodna je za nanošenje. One su otporne na toplinu i znoj. Dermatološki su testirane i ne sadrže alergene.

Vrlo se lako miješaju jedna s drugom i tako stvaraju nove nijanse.

Boje za lice - krema

Kako koristiti Jovi boje za lice?

Jovi boje za lice mogu se nanositi na više načina, a najlakše i najbrže je prstima, make up spužvicom ili kistom. U tom slučaju, spužvica ili kist ne smiju biti u doticaju s vodom.

Oslikajte djetetovo ili svoje lice po vašoj želji ili slici prema kojoj radite. Boja će se osušiti vrlo brzo i nećete primijetiti dosadne masne tragove.

Nakon zabavne večeri i puno strašno dobrih slika, skidanje boje bit će brzo i efikasno uz brojne opcije poput mokrog ručnika, bilo kojeg čistača šminke, baby ulja ili jednostavno sapuna i vode.

Boje za lice Jovi u sticku - 6 različitih boja

Jovi – premium španjolski brend likovnog pribora

Vjerojatno ste do sad mnogo puta čuli za Jovi, jedan od najboljih europskih brendova koji je u proizvodnji uvijek korak ispred drugih. Jovi je nastao 1939. godine u Španjolskoj. Preko 70 % njihovih artikala proizvodi se u njihovoj tvornici nadomak Barcelone. Jovi je brend koji najviše preporučuju edukatori, osluškujući dječje želje i potrebe.

Prednosti Jovi boja za lice

  • Potrebna je mala količina boje za gotovo cijelo djetetovo lice.
  • Boje se vrlo lako miješaju i stvaraju novootkrivene nijanse koje će dodatno uljepšati i naglasiti masku.
  • Boje su izrazito pigmentirane, a to je najvažnije djeci koja su nažalost naviknuta na razočarenja kad na pakiranju npr. piše da je boja crvena, a na licu bude blijedo narančasta.
  • Njihova struktura ugodna je na licu te olakšava nanošenje. Boje su otporne na znojenje i toplinu te dijete može bezbrižno uživati u zabavi bez straha da mu je boja otišla s lica.
  • Nekad najgori dio večeri – skidanje boje, postaje mačji kašalj. Naime, za skidanje Jovi boje za lice potrebne su stvarčice koje se nalaze u svakoj kupaonici.
  • Jovi boje potpuno su sigurne i za najosjetljivije dječje lice. Ne sadrže parabene i alergene. Dermatološki su testirane i odobrene za korištenje.
  • Preporučuju ih i edukatori.

Boja za lice, pak 10 kom.

Zašto slavimo Noć vještica ili Halloween?

Noć vještica ili poznatije, Halloween, slavi se 31. listopada, dana prije blagdana Svih svetih. Svetkovina je nastajala kad bi plemena rezbarila bundeve i tako istjeravala loše vrijeme kako bi im žetva uspjela. Danas noć vještica uključuje maskiranje u mitološke likove poput duhova, vampira, vještica, zombija… Veoma je popularno i odlaziti od kuće do kuće po slatkiše, poznatije kao trick-or-treating. Noć vještica najviše se i najčešće slavi u SAD-u, Kanadi, Irskoj, Australiji…

Ideja za kraj

Ako vam je potrebna ideja i lagani tutorial, pogledajte video u kojem djevojčica dobiva najbolju masku zahvaljujući upravo Jovi bojama za lice:

Zaključak

Boje za lice nepravedno se guraju na sporedno mjesto u dječjem svijetu maskiranja. Smatram da se, ako zakoračimo u taj svijet, treba potruditi i uljepšati djetetu to iskustvo što je više moguće kako bi ga jednog dana pamtilo i zbog toga vam bilo neizmjerno zahvalno dok gledate slike u starim albumima i smijete se.

Na tim slikama bit će vidljiv vaš trud koji ste uložili u djetetov kostim, čak i ako je riječ samo o ponekim sitnicama. Sitnice čine razliku, poznata je uzrečica, a prigodna bojama za licu koje uz kostim stvaraju zaokruženu cjelinu najboljeg kostima za Halloween i osmijeha sretnog djeteta.

Lucija Petrić

Lucija Petrić

studentica kroatistike