Bebe za djecu Petitcollin

Bebe za djecu Petitcollin već više od stotinu godina osvajaju na prvi pogled brojne princeze jednako kao i njihove mame. Bebe su gotovo nezaobilazne igračke kod svih djevojčica. Kad dobiju svoju prvu lutku, svijet svake klinceze se promijeni – ona ne dobiva samo igračku, već i malu ”osobu” za koju je odgovorna, koju ona sad svim srcem voli i za koju se svakodnevno brine.

Svaka djevojčica lutku shvaća vrlo ozbiljno i gotovo je nemoguće da joj dosadi. Ona se s lutkom emotivno i socijalno razvija, provodi dane i naposljetku liježe u krevet. Sa sve češćom ponudom na tržištu, teško je izbjeći neugodan i za dijete veoma bolan scenarij u kojem se lutka potrga, izgubi boju na određenom dijelu tijela ili čak čitav taj dio i lutka ne bude više dostojna ni za čuvanje. Najlakši način sprječavanja takvog scenarija je kupiti lutku provjerene kvalitete imajući na umu da je to pametna investicija s obzirom na dug period s kojim će se dijete igrati. Osim toga, dijete spava uz lutku, naslanja je kraj lica, ljubi i grli… Vrijeme je da kineskoj kvaliteti kažete zbogom i pozdravite tradicionalnu stogodišnju europsku kvalitetu – bebe lutke Petitcollin.

Bebe za djecu su gotovo nezaobilazne igračke kod svih djevojčica

Kako su nastale bebe za djecu Petitcollin?

Petitcollin je poznata francuska tvrtka za proizvodnju igračaka koja je nastala davne 1860. godine. Njen osnivač, imena Nicolas Petitcollin je počeo s proizvodnjom beba lutaka 1912. godine te je za njima nastala apsolutna pomama, jer su se na neobjašnjiv način razlikovale od drugih. Tvrtka je bila poznata po svom logu na orla koji je postao njihov zaštitni znak. Ubrzo je nastupio Prvi svjetski rat te je tvornica u Etainu u Francuskoj bila potpuno uništena. No, ni rat nije uspio pokoriti Petitcollin koji je nastavio sa uspjesima u međuratnom razdoblju.

Oko 1924. godine uveli su inovaciju lansiravši na tržište lutku bebu koja se može kupati. To je bila velika novost za svijet igračaka i svu djecu koja su žarko željela povesti svoje najdraže igračke sa sobom na ljetovanje i djecu koja se nisu htjela odvojiti od svojih lutkica čak ni za vrijeme kupanja i tuširanja. Danas se njihove bebe rade od najnježnijeg vinila koji miriše po vaniliji i premium tkanine. Francuski brend Vilac preuzima tvrtku 1995. godine koja postaje poznata pod nazivom SARL Jouets Petitcollin. Tri godine kasnije su otvoreni i za javnost.

Prednosti beba za djecu

  • Dijete dobiva osjećaj odgovornosti za igračku koja je samo njegova i koju ne mora nužno ni s kim dijeliti.
  • Djeca promatraju roditelje tražeći u njima uzor. Žele se brinuti za nekoga jednako dobro kao što se njegovi roditelji brinu o njemu. Tu se lutke bebe pokazuju kao idealno rješenje.
  • Uz lutku se dokazano razvijaju motoričke vještine. Za vrijeme svakodnevnog odijevanja i presvlačenje bebe dječji prstići jačaju i dobivaju nove vještine.
  • Beba isto tako razvija djetetove komunikativne vještine, jer dijete zna da svojoj bebi koju doživljava kao najbolju prijateljicu može sve reći.
  • Uz bebu dijete razvija imitativne vještine, jer s njom lako može imitirati i igrati se inspiriran situacijama koje ga okružuju.
  • Beba kao igračka potiče razvoj empatije, a za stjecanje empatije nikad nije rano.
  • Lutke i bebe pridonose dječjoj kreativnosti, jer djetetu, otkad ima lutku, stalno padaju nove ideje i igre na pamet koje želi isprobati igrajući se sa svojom bebom.
  • Beba nipošto nije igračka koja brzo dosadi. Naprotiv, uz nju se dijete može igrati satima jer će svaki dan primijetiti nešto novo.
  • Kad se dijete igra s lutkom, počinje shvaćati tuđu perspektivu i drukčiji pogled na svijet jer kad glumi i tako oživi bebu, dobiva priliku vidjeti stvari iz njene perspektive.

Modeli beba za djecu Petitcollin

Lutka – Emma, 36 cm

Beba Emma jedna je od onih koja se svakoj djevojčici vrlo brzo zavuče u njeno dobro srce i tamo pronađe sigurno utočište. Svojom udobnom ružičastom pidžamicom i pospanim smeđim očima svaku će malu avanturisticu na lijep način natjerati u krevet na spavanje nakon predivnog dana provedenog u igri kako bi zajedno spavale i sanjale u blaženom miru. Gotovo cijela je izrađena od vinila koji neodoljivo miriše na vaniliju, a torzo joj je izrađen od premium tkanine.

Lutka Emma

Lutka – Ketrin, 36 cm

Ova nježna lutkica imena Ketrin razlikuje se od ostalih jer ona, za razliku od drugih beba, može sklopiti oči. To će razveseliti svaku djevojčicu jer će onda imati dojam kao da je njena beba uistinu zaspala. Kao i beba Emma, izrađena je od premium tkanine i mirišljavog vinila.

Lutka Ketrin

Lutka – Francheska, 40 cm

Beba Francheska izrađena je od mekanog vinila i polietilenskog satenskog završnog sloja. Njena ljupka odjeća i frizura privući će svaku malu princezu koja će ju jedva dočekati povesti u šetnju na predivan proljetni dan.

Lutka Francheska

Lutka – Anna, 40 cm

Modno osviještena lutka Anna donijet će dašak Pariza i Francuske u sobu vaše male dame. Uz Annu su zagarantirani sati zabave uz oblačenje i stiliziranje raznih modernih frizura na njenoj smeđoj kosi.

Lutka Anna

Bebe s vlastitim muzejem

Udruga lokalnih vlasti oko Etaina je 2009. izgradila muzej posvećen upravo ovom brendu. Svi posjetitelji mogu zaviriti u unutrašnjost tvornice i saznati kako njihove omiljene lutkice nastaju. Također su izloženi brojni primjerci lutkica u svim bojama i veličinama. Ovaj muzej jednako vole turisti, roditelji i djeca jer nudi za svakoga ponešto i nezaobilazna je kulturna ustanova ako se ikad nađete blizu Etaina. 

Zaključak

Bebe su nezaobilazna igračka za svaku djevojčicu koja joj znači mnogo više od igračke. One čuvaju svoju bebu i brinu se o njoj na isti način kako se i za njih brinula njihova mama. Uz bebu, djevojčice počinju paziti i brinuti se o nekomu, razvijajući se na svim razinama – socijalnim, emotivnim, kognitivnim… Njihove bebe će uz njih biti svakodnevno, stoga im treba omogućiti bebu lutku koja će dugo trajati i biti izrađena od premium materijala uz koje će beba dugo trajati i uvijek izgledati novo. Sve te kvalitete krase Petitcollin bebe, za koje će se svatko složiti u nečemu – definitivno imaju ono nešto!

Lucija Petrić

Lucija Petrić

studentica kroatistike