Bazen s lopticama - za razvoj senzomotorike
02 Pro

Bazen s lopticama - za razvoj senzomotorike

Bazen s lopticama - korak za razvoj senzomotorike

Dragi roditelji, jeste li se ikada našli u situaciji da dođete kući s posla i nakon napornog radnog dana želite vrijeme posvetiti djetetu, ali vam treba samo onih pola sata mira koje ćete posvetiti sebi… ili jeste li slavili dječji rođendan i brinuli kako ćete zabaviti svu djecu koja dođu, ali da budete sigurni da se neće ozlijediti ili pasti, a da će se istovremeno dobro zabaviti? Sigurno ste bili u puno istih ili sličnih situacija i smišljali što napraviti, kako zabaviti dijete? 

Ne brinite, svi se ponekad nalazimo u takvim situacijama i nismo uvijek dovoljno kreativni da djetetu pružimo baš ono što mu treba – sigurnost, zabavu, učenje i udobnost u jednom. Svatko ponekad izgubi inspiraciju, ali zato smo mi tu da vam u tome pomognemo! Imamo idealno rješenje za vas u svim navedenim i sličnim prilikama. Želimo vam predstaviti naše bazene s lopticama!

Bazen s lopticama - zabava i druženje

Bazeni s lopticama izvrstan su oblik zabave i druženja. U njemu se dijete može zabaviti u samostalnog igri, a zabavu može i udvostručiti u društvu prijatelja ili obitelji! Proslavite nezaboravne dječje rođendane u bazenima s lopticama i osigurajte djeci nezaboravne uspomene. Bazeni omogućuju djeci potpunu slobodu, igru bez ograničenja, kreativnost i puno, puno mašte!

Učenje i senzomotorika

Osim njihove sigurnosti, bazeni s lopticama izvrsni su za učenje i napredovanje djeteta u senzomotoričkim radnjama i vještinama. Senzomotoričke vještine su vještine koje obuhvaćaju korištenje i rad svih senzornih osjetila – vida, sluha, okusa, mirisa, njuha i dodira, te motoričkih vještina poput kretanja, ravnoteže, hvatanja, motoričkih reakcija i slično.

Veliki broj ovih vještina odlične su predvještine za daljnji razvoj kompleksnijih motoričkih radnji poput hodanja, pisanja, hvatanja, sportova i drugih. Što se tiče senzoričkog razvoja, bazen s lopticama izvrstan je izvor i pomagalo u napredovanju osjetila vida i dodira.

Naši bazeni pažljivo su dizajnirani kako bi se uklapali u interijere prostora gdje borave djeca, tako imamo kutne, četvrtaste, pa čak i okrugle bazene ukrašene predivnim dječjim motivima i motivima iz prirode. Ako nisu ukrašeni motivima, tu su zasigurno izražajne boje koje privlače dječju pažnju i vode ih u svijet šarenila i igre. Osim toga, loptice koje idu u njega također mogu biti raznih boja, a dijete će ih rado istraživati, sortirati po bojama, bacati u zrak i veselo se igrati s njima na razne načine! Na taj se način djetetu pruža pregršt veselih i šarenih vidnih podražaja.   

Razvoj osjetila kroz igru

Ono što je još zanimljivije u ovom slučaju od vidnih podražaja su podražaji dodira. Dodir, kao najveće, a moglo bi se reći i jedno od najvažnijih osjetila, iznimno je bitno u razvoju senzomotorike djeteta. Dodirivanjem stvari oko sebe, isprobavanjem, bacanjem, hvatanjem, skakanjem i slobodnim kretnjama djetetu se u mozgu razvijaju sinapse koje su prenositeljice informacija između živčanih stanica.

Jako je važno djetetu pružiti što više fizičkih podražaja dok se razvija kako bi se njegov mozak uredno razvijao i kako bi dijete na vrijeme usvajalo i savladavalo sva znanja i vještine prikladne za njegovu dob. U tome jako pomaže opipavanje predmeta različitih materijala, oblika, veličina i strukture. Osim toga, djetetovo tijelo se treba pokretati i nije dovoljno da samo njegove/njezine ručice dotiču predmete. Cijelo djetetovo tijelo treba sudjelovati u podražajima u razvoju.

Građa bazena s lopticama

Bazen s lopticama sam oduvijek željela imati, a uvjerena sam da je i današnjoj djeci to velika želja i san! Takav prostor za igru, koji može biti i dio interijera, svojim šarenim, veselim bojama, savršeno će se uklopiti u svaku dječju sobu, igraonicu za djecu, vrtiće, pa čak i na sunčana dvorišta. Stijenke bazena uzdignute su i visinom prilagođene djetetu, tako da dijete može nesmetano ući u bazen, ali iz njega ne može tako lako ispasti. Osim toga, stijenke su meke, spužvaste i obložene umjetnom kožom tako da se dijete neće ozlijediti čak ni prilikom pada direktno na rub.

To puno olakšava brigu za sigurnost djeteta, zar ne? Osim same konstrukcije bazena, on se sastoji i od velikog broja šarenih loptica koje su rađene od meke plastike i s kojima se dijete može nesmetano igrati, bacati ih, dodavati se ili čak cijelim tijelom uroniti u šarenilo loptica. Loptice su optimalne veličine i mekoće tako da ih dijete ne može staviti u usta, ne može se njima ozlijediti, niti ozlijediti drugu djecu. Što više loptica, to bolje!

Bazeni koje vam mi nudimo prilagođeni zaprimanju od 500 pa čak i do 5000 loptica. Zamislite to veselje kada dijete utrči i zaroni u bazenu s 5000 loptica u njemu. Sreći i smijehu nema kraja! Loptice su šarenih boja pa dijete može uživati u vizualnim podražajima i učiti boje. Uz bazen, nudimo vam i njemu prilagođene navlake koje se stave preko bazena kada nije vrijeme za igru i štite bazen od oštećenja te čuvaju sve loptice na broju kako se niti jedna ne bi izgubila!

Kako izgleda igra...

Kada dijete uroni u bazen s lopticama, ono mora paziti na vlastitu ravnotežu, odgurivati se i ručicama i nožicama kako bi se uzdiglo iznad loptica, a pritom je cijelo njegovo/njezino tijelo u doticaju s lopticama i uključeno u igru. Prilikom boravka u bazenu s lopticama dijete vježba vlastitu koordinaciju, ravnotežu, snagu te stvara jasniju sliku o svojim mogućnostima kretanja.

Osim u ranom djetinjstvu, kretanje nam je jako bitan izvor snage, zadovoljstva i ugode i u odrasloj dobi. Pokrenimo djecu i pružimo im mogućnost za aktivnosti gdje se mogu slobodno kretati i isprobavati svoje mogućnosti. Stvoriti naviku kretanja izuzetno je korisno za zdrav život i zdravlje pojedinca.

Poslije igre, pospremanje!

Kao i poslije svake dobre igre, prostorija je u neredu. Može se čak i reći da, ako prostorija nije u neredu – igra nije bila dovoljno dobra i kreativna. Dopustimo djecu da uživaju u kreativnom neredu i da si nama slažu prostor za igru, tako će najbolje naučiti raspolagati i brinuti se o svojim igračkama i stvarima. S lopticama je isto tako, poslije kvalitetne igre možemo ih pronaći posvuda po prostoriji, a pokoja čak odluta i u druge prostorije. Nema veze, bitno je znati završiti igru.

Svaki završetak igre uključuje i pospremanje igračaka. Neka to bude sastavni do zabave i probajte od početka dijete učiti da poslije igre sve svoje igračke treba vratiti na mjesto. Skupljanje loptica po prostoriji ili igraonici može biti i zabavno – tri, četiri, sad - tko nađe više, pobjednik!

Zaključak

Stanimo zajedno na kraj osmišljavanju zabavnih dječjih rođendana ili načina kako zabaviti dijete na siguran način, ali da se ujedno i dobro zabavi i nešto nauči. Bazeni s lopticama idealan su izbor za vas i vaše dijete! Ono će uživati u sigurnoj okolini, okruženo mekim stijenkama bazena i na stotine, ili čak tisuće loptica oko njega. Zabavi i igri nema kraja! Još ako k tome pozovete i prijatelje na igru, zabava se udvostručuje!

Osim same zabave, bazen s lopticama izvrstan je pokretač djeteta za poboljšanje i usvajanje senzomotorička znanja i vještine. Sigurni smo da će dijete biti i više nego zadovoljno, a što to donosi vama?  Vama ova igra omogućuje da na miru popijete svoj topli napitak, promatrajući svoje dijete kako sigurno uživa u bezbrižnoj igri. Bezbrižni vi, bezbrižno dijete!

Najnovije

Hrvatska abeceda - kako je približiti djeci?

Hrvatska abeceda predstavlja temelj hrvatskog jezika. Zaronite u svijet 30 slova koja oblikuju bogat..

Memory igre za djecu - 5 razloga zašto ih koristiti

Memory igre za djecu - alat za razvoj dječjeg mozga. Saznaj 5 razloga zašto ih koristiti u igri i uč..

Osnovne boje - kako boje oblikuju naš život?

Upoznajte osnovne boje - primarne i sekundarne boje koje čine temelj svijeta boja. Otkrijte njihovo ..

Slonovi - uvod u fascinantni svijet divovskih sisavaca

Zabavite se s djecom uz edukativne igre o slonovima. Naučite, igrajte se i razvijajte vještine uz na..

Zbrajanja i oduzimanja do 5 - razvijanje predmatematičkih vještina

Učenje zbrajanja i oduzimanja do 5 nikada nije bilo zabavnije! Otkrijte razne metode i aktivnosti za..