OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Kupac je posjetitelj web-knjižare koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati kreditnom karticom ili virmanskom uplatom, uplati troškove dostave i pošalje narudžbu prodavatelju. Putem web-knjižare www.liber-media.hr kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na našoj stranici. Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje. Prihvaćanjem Općih uvjeta kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni. Cijene proizvoda dostupnih na www.liber-media.hr, kao i cijene dostave izražene su u kunama (kn) s uračunatim PDV-om.Važeće su one cijene i ostali uvjeti koji su na snazi na dan zaprimanja narudžbe. U cijenu narudžbe nisu uključeni troškovi dostave koji se za kupce iz Hrvatske naplaćuju prema sljedećim uvjetima:

• za narudžbe iznad 300 kuna dostava je besplatna, a za manje od 300 kuna naplaćuje se dostava u iznosu od 25 kuna.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Kao kupcu pripadaju Vam sva prava po Zakonu o zaštiti potrošača. Ispunjavanjem podataka potrebnih za kupnju i označavanjem opcije Prihvaćam opće uvjete poslovanja dajete dozvolu tvrtki Liber Media d.o.o. da u svrhu ispunjavanja ili poštivanja prava iz ugovornog odnosa zaprimi, vodi, održava i upravlja Vašim osobnim podatcima tijekom ugovornog razdoblja. Tvrtka jamči sigurnost osobnih podataka prema zakonu koji štiti osobne podatke. Svi podaci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. U zadnjem koraku kupnje zaprimit ćemo Vašu narudžbu i o tome ćemo Vas obavijestiti putem e-mailom na adresu koju ste naveli prilikom naručivanja. Imate li bilo kakva pitanja ili poteškoće, slobodno nam se obratite na adresu: info@liber-media.hr Vaši kontaktni podaci, e-mail, telefon, mobitel i adresa, bit će isključivo korišteni u svrhe provjere i dostave Vaše narudžbe te u svrhu informiranja Vas kao našeg kupca o posebnim akcijama i pogodnostima. Za potrebe informiranja koriste se newsletter, SMS-obavijesti, kao i informiranje putem telefona.

UNOS I PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA

Internetska knjižara www.liber-media.hr nudi Vam sljedeće mogućnosti plaćanja:

• u sezoni 2016./2017. od 15.6.2016. do 15.8.2016. općom uplatnicom do 3 rate (udžbenike isporučujemo isključivo nakon uplate cjelokupnog iznosa)

• kartično - jednokratno i na rate ( navesti kartične kuće )

Kod kupovine na rate , plaća se predujam u iznosu od 200kn. Temeljem uplaćenog predujma naručujemo udžbenike kod pojedinih nakladnika te ih rezerviramo za Vas. Nakon uplaćenog predujma ostatak plaćate na rate. Kod kartičnog i jednokratnog plaćanje predujam se ne plaća. Nakon potvrde narudžbe na e-mail ćete primiti predračun.Uplatu po predračunu možete izvršiti općom uplatnicom u svim poslovnicama banaka, FINA-e, uredima Hrvatske pošte ili putem internetskog bankarstva. Pažnja - sve neplaćene narudžbe nakon 5 radnih dana sustav za uređivanje narudžbi automatski briše! Ako kupac odluči platiti narudžbu u krajnjem roku ( 5 radnih dana) ili nakon isteka roka, preporučujemo da nam pošaljete kopiju uplate na e-mail info@liber-media.hr.

OTKAZIVANJE ILI MIJENJANJE NARUDŽBE

Narudžbu možete otkazati ili promijeniti njene detalje bez naknade, ako Vam roba još nije otpremljena sa skladišta. U slučaju odustajanja od narudžbe obavijestite nas na info@liber-media.hr ili na naš telefonski broj. Ako je narudžba u fazi pakiranja nije moguće odustati od narudžbe.

PRISTANAK NA UVJETE POSLOVANJA:

Klikom na tipku Zaključi i potvrdi narudžbu potvrđujete da ste upoznati sa svim prodajno-platnim uvjetima koji su ovdje navedeni te da ste prilikom registracije i upisa podataka za kupnju na njih bili upozoreni.

DOSTAVA

Naručene proizvode isporučujemo u roku od 3-7 radnih dana. Udžbeničke komplete za školsku godinu 2016./2017. isporučujemo od 15.08.2016. Dostavni rok se može produljiti ukoliko izdavači nemaju naslove raspoložive na svome skladištu. O istome će kupac biti obavješten e-mailom ili telefonom. Dostava se vrši na kućnu adresu, a proizvodi će biti zapakirani tako da se ne mogu oštetiti u transportu. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Kao kupac imate pravo odustati od ugovora i o tome nas pismeno obavijestiti na e-adresu info@liber-media.hr. u roku od sedam radnih dana od dana primitka robe. U slučaju raskida ugovora kao kupac dužni ste o svom trošku vratiti kupljenu robu Liber Media d.o.o. unutar sedam dana nakon što ste nas obavijestili o odustajanju od ugovora. Kupljene proizvode morate vratiti u istom stanju u kakvom su bili u trenutku kad su Vam isporučeni na adresu. Pošiljke poslane s otkupninom će biti vraćene pošiljatelju. Povrat novca vrši se isključivo na tekući račun kupca ili povratom na karticu, ako je originalna narudžba plaćena karticom. U slučaju raskida ugovora Liber Media d.o.o. dužna je kupcu vratiti cjelokupan iznos koji je platio do trenutka raskida u roku 30 dana, osim troškova dostave, nakon što kupac vrati neoštećene proizvode. U slučaju da ste otvorili sigurnosni pečat prilikom kupnje audio i videosnimki nemate pravo na povrat.

REKLAMACIJE

Ukoliko Vam pristigne pogrešan udžbenik (oštećen udžbeni ili Vam nedostaje udžbenik), reklamacije uvažavamo u roku od 8 dana od dana primitka pošiljke o vlastitom trošku, u što bržem vremenskom roku. Ne snosimo odgovornost za sve narudžbe koje su nastale greškom kupca! Za sva ostala pitanja slobodno nas kontaktirajte na info@liber-media.hr www.liber–media.hr